Kılıçdaroğlu: Evlerinizi ücretsiz teslim edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Evlerinizi ücretsiz teslim edeceğiz
A+
A-

Millet İttifakı, CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımlarıyla Adana’da miting düzenledi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Allahı’na kurban Adana. Adana değişime hazır mı? Kadın ve erkek eşitliğine hazır mı? Siz hazırsanız ben de hazırım. Beraber yol yürüyeceğiz. Depremzede vatandaşlarıma söz verdim. Bütün evlerinizi iş yerlerinizi depreme dayanıklı inşa edeceğim ve bir kuruş para almayacağım. Çünkü o insanların hiçbir kabahati yok. Sorumlu varsa o binaları depreme dirençli yapmayanlardır. Onların hakkını bir kuruş almadan kendilerine teslim edeceğim.

Merhaba gençler, Türkiye’nin kaderini değiştirecek olanlar sizlersiniz. Oy kullanma sözü veriyor musunuz? Benim de size sözüm var sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak. Gençler ilk kez oy kullandığınız dünya siyaset tarihine önemli bir adım bırakacaksınız. Türkiye’de baskıcı bir yönetim vardı ama gençler demokratik yolla yönetimi değiştirdiler diyecekler.

Gençlerin bir başka sorunu işsizlik sorunu. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Sanki beyefendi yeni iktidara geliyor da söz veriyor. Mülakatı kaldırsaydın ya?

İlk aracı aldığınız ÖTV’nin olmadığı bir Türkiye’ye sağlayacağım. Emekliler size de bir sözüm var. Önümüzde kurban bayramı var sizin oylarınızla Allah nasip ederse bankaya gidip emeklinizi çektiğinizde 15 bin lirayı göreceksiniz. Söke söke 5’li çetelerden alıp size vereceğim. Hiç bir yoksul evde hiç kimsenin elektriği suyu doğal gazı kesilmeyecek.

İşçi gibi, memur gibi, emekli gibi her ev kadını düzenli maaş alacak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye’yi inşa edeceğim bunun sözünü veriyorum size. Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz. Türkiye’yi dünyanın en huzurlu ülkesi yapacaksınız. Kim haksızlığa zulme uğradıysa onun yanında olacağım. Emine Şen Yaşar’a gittim. Çocukları ve eşi öldürülen Emine Şen Yaşar. 8 savcı korkudan dava açamadı. Onun hakkını ve hukukunu bu kardeşiniz savundu. Adalet için 450 km yürüdüm o yürüyüş bir başlangıçtı şimdi devam ediyoruz.

Askere gidenler bilirler sınır kapılarında ‘hudut namustur’ yazar. Hudutları yol geçen sanını döndürdüler. Söz verdim bir daha söz veriyorum. Bütün Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde ülkelerine uğurlayacağız. Asla ırkçılık yapmadan onların bütün ihtiyaçlarını karşılayarak göndereceğiz. Siyaseti 180 derece değiştireceğiz. Yandaştan değil vatandaştan yana oyumuzu kullanacağız.

6 partinin lideri olarak tek arzumuz Türkiye’ye huzurun, barışın gelmesi. Size sözüm var cumhurbaşkanı olduğumda en rahat benim aleyhime tweet atabilirsiniz. size demokrasiyi özgürlüğü aşı getireceğiz. Yolsuzluk yapanın da burnundan fitil fitil getireceğim.

Kapanan belediyeler için referandum yapacağız. Adaleti vatandaşın ayağına götüreceğim kapanan bütün adliye saraylarını açacağız. ‘Havaalanını kapatacağız’ diyorlar değil mi? Oy vereceksiniz Adana Havalimanı açık kalacak. Çünkü burası büyük rant alanı olabilir birileri malı götürebilir. Hiç merak etmeyin havaalanı açık kalacak.

İster 5’li ister 55’li çete olun kim yiye yiye doymadıysa onların hesabını soracağım ve o paraları getireceğim. Gidecekler beyler. Hepsinin son centine kadar getireceğim. Benim sırtımı dayadığım halk var. O uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım.

Çiftçiler şunu bilsin ki, dışarıdan değil sen üreteceksin alın terinin karşılığını vereceğiz. Hiçbir çifti ektiği ürün dolayısıyla zarar etmeyecek. Çiftçinin aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Her evde nasıl bereket ve huzur oluyor bunların hepsini göreceksiniz. Siz seçtiğinizde gidip oturacağım yer Çankaya olacak. Sizler gibi yaşıyorum. Evlatlarımla eşimle sade bir vatandaş gibi yaşıyorum. Çok şükür 3 evladımın eli ekmek tutuyor bir yerlerde çalışıyorlar.

Sizin için çalışacağım, mücadele edeceğim. Ve son söz ‘Her şey çok güzel olacak’. Birlikte her şeyi ama her şeyi çok güzel yapacağız. Birlikte yola çıktık ve finali 14 Mayıs’ta bitireceğiz. Giderken AK Parti’ye oy vermiş komşunuzu eşinize dostunuzu ikna edeceksiniz ve oyunuzu Bay Kemal’e vereceksiniz.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.