Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yemem, yedirmem

Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yemem, yedirmem
A+
A-

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’deki Millet Buluşması’nda konuştu. Ülkeye ekonomik refah, adalet ve demokrasi getireceği sözünü veren cumhurbaşkanı adayı, 2017 yılında “adalet” talebiyle Ankara’dan İstanbul’a 450 kilometre yürüdüğünün altını çizerek, kul hakkı yemeyeceği ve yedirmeyeceğini bir kez daha vurguladı ve “çalınan her şeyi” geri getireceğini söyledi.

‘HAVA KİRLİLİĞİNİ GİDERECEĞİZ’
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Sanki güzel bir değişim var değil mi? Ben de çok mutluyum bundan. Birlikte mücadele ederek demokrasiyi, her eve huzur ile bereketi, beşli çetelerin getireceği paraları getirmeye hazır mıyız?

Çok güzel bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Bu kadar güzel bir coğrafyada hava kirliliği olmasını kimse kabul etmez. Sözüm söz, buranın hava kirliliğini gidereceğiz. 22 yılda yapamadılar. Zor bir şey yok, getireceksin doğal gaz bağlatacaksın. Ama söz veriyorum, hiçbir ailenin doğal gaz ve elektriği kesilmeyecek.

‘KADINLARIN HESABINA AİLE DESTEK SİGORTASI YATIRACAĞIZ’
Sevgili anneler, her şeyi en iyi bilen sizlersiniz. Mutfağın ateşini, pazardaki fahiş fiyatları bilen sizlersiniz. Aile Destek Sigortası’yla yardımlar sizin hesabınıza yatacak. Altın hesabı isteyenler var, öyle de açacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğiz.

‘ANNE BABALAR ‘AMAN ÇOCUĞUM TWEET ATMA’ DEMEYECEK’
Hazır mısınız gençler? Özgürlüğü hazır mısınız? 5 milyon 300 bin genç sandığa gidip oy kullanacak. Dünya siyaset tarihine bir armağan bırakacaksınız. Otoriter bir rejimi demokratik bir yolla değiştireceksiniz. Beni en özgür şekilde eleştirebileceksiniz. Anneniz babanız ‘aman çocuğum öyle tweet atma’ demeyecek.

‘SARAYDA OTURMA DERDİM YOK’
Mutfakta yangın var, sarayda yok mesela. Orada herkesin keyfi yerinde. Üç yerden beş yerden maaş alanlar var, garibanın çocuğu işsiz. Benim sarayda oturma derdim yok, oturmayacağım. Gazi Mustafa Kemal’in Çankaya Köşkü’ne gideceğim.

‘SIĞINMACILARI GÖNDERECEĞİZ, ÖNCE KENDİ VATANDAŞIMIZI DÜŞÜNÜRÜZ’
Gençler size bir sözüm daha var. Sınıra gidip askerlik yapanlar bir tabela görürler, ‘Hudut namustur’ diye. Kimse öyle elini kolunu sallayarak giremez, girememeli. Suriyelileri ve Afganları göndereceğiz ülkelerine. Biz önce kendi vatandaşımızı düşünürüz. Ama onların da okulunu hastanesini yapacağız. AB fonlarıyla yapacağız. Dış politikamızı tamamen değiştireceğiz.

Benim cumhurbaşkanı olmamı iki kesim istemiyor, birincisi beşli çeteler. ‘Aman Bay Kemal gelmesin’ diyorlar. Diğerleri de uyuşturucu baronları.

‘KİMSENİN EMEĞİNİN SÖMÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’
Orman köylüler, çiftçiler… Herkes emeğini karşılığını alacak. Fındığın fiyatı 4 doların karşılığı olacak. Kimsenin emeğinin sömürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Herkesin hakkını teslim edeceğim. Şu yolu 450 kilometre yürüdüm ben. Adalet için. Bir gece burada da kaldım. Kim haksızlığa uğrarsa ben onun yanındayım. Haksızlığa karşı susmayacağız, mücadele edeceğiz ve böylece haksızlığı gidereceğiz. Çünkü adalet karşısında susan dilsiz şeytandır.

‘BEŞLİ ÇETELERDEN ALIP ANNELERE VERECEĞİZ’
Köy okullarını kapattılar, geri açacağız. Çocukların beslenmelerini bedava vereceğiz. Hiçbiri aç karnına derse girmeyecek. Anneler, beşli çetelerden alıp size vereceğiz. Evlatlarınız işsiz, biliyorum. Bir çocuk işsizse o evde huzur yoktur, bilirim. Hiç endişeniz olmasın.

‘BİZE MİLLİYETÇİLİK DERSİ VERECEK ANASININ KARNINDAN DOĞMADI’
Bizi zaman zaman yok masanın altında yok masanın üstünde, terörle ilişiğimiz varmış gibi anlatıyorlar. CHP’nin altı okundan biri milliyetçiliktir. Bize milliyetçilik dersi verecek olan daha anasının karnından doğmamıştır. Terör insanlık suçudur, mücadele etmek boynumuzun borcudur.

‘İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR, BAYRAĞIMIZ VE VATANIMIZ’
Bize milliyetçilik dersi verenler dün küfür ettiklerinin bugün ayağına gidip para istediler. Süleyman Şah Türbesi’nde bayrağımızı indirdiler. Katar’a satılan tank palet fabrikamızı onlardan geri alacağız. Bay Kemal’in sözü söz. İki kırmızı çizgimiz var, bayrağımız ve vatanımız.

‘KUL HAKKI YEMEYECEĞİNİ SADECE BAY KEMAL SÖYLEYEBİLİYOR’
Sandığa giderken kul hakkı yemeyenden yana olun, ülkeyi soyanlardan değil. Kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem! Bunu onlar söyleyemiyorlar, bunu sadece Bay Kemal söyleyebiliyor.

‘POLİS ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Bu toplantımızı huzur içinde yapmamızı sağlayan polis arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onların da büyük dertleri var, biliyorum. Bazen 24 saat çalıştıklarını biliyorum. Yemek ihtiyacını, tuvalet ihtiyacını düşünmeden bu insanları öyle dizip emir verenler olduğunu biliyorum. Bunlar değişecek. Görevini yapan herkesin bizim başımızın üstünde yeri var.

‘SARAYDA GÖZÜM YOK, SİZİN İÇİN ÇALIŞMAK EN BÜYÜK ONUR’
Gençlere sözüm olsun, buraya güzel bir stadyum yapacağım. Stadyum olacak. Seçilecek milletvekiline de söyleyin bana hatırlatsın. Ekrem Başkan’ın dediği gibi ‘her şey çok güzel olacak!’ Vallahi de sizin için çalışacağım. Saraylarda gözüm yok, sizler gibi yaşayıp sizin için çalışmak benim için en büyük onurdur.

Cumhurbaşkanlığının 16 uçağı var. Onları satacağım, orman yangınlarını söndürmek için uçak alacağım.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.