Washington Post’tan ilginç seçim analizi

Washington Post’tan ilginç seçim analizi
A+
A-

Seçime sayılı günler kala dış basında Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili analizler yer almaya devam ediyor. Son olarak Washington Post gazetesi  “Türkiye’nin yaklaşan seçimleri dünya için neden bu kadar önemli?” başlığı ile bir analiz yayınladı.

“HALA ÇOK POPÜLER”

Analizde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılından beri zafer kazandığı belirtildi. Ayrıca, uzun süredir muhalif kesim tarafından eleştiri alsa da Erdoğan’ın halen çok popüler olduğu ifade edildi.

Haberin devamında, “Erdoğan’ın yönetimi altında Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası bir güç komisyoncusu olarak rolü önemli derecede arttı” ifadelerine yer verildi.

“ERDOĞAN SEÇİM KAMPANYASINDA KENDİNİ EVİNDE HİSSEDİYOR”

“Erdoğan gerçekten kaybeder mi?” sorusuna da yanıt arandı. Yapılan analizde “Erdoğan, Türkiye’nin en uzun süre görev yapan lideri. Türkiye, Erdoğan’ı üzmeyecek gibi. 69 yaşındaki Erdoğan seçim kampanyası yolunda kendini evinde hissediyor” denildi.

“YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ”

Erdoğan’ın iktidarda olduğu süre boyunca yaptığı vergi indirimi, ucuz ipotek kredileri, enerji sübvansiyonları ile yol ve köprü geçiş ücretlerini artırmama taahüdü dahil olmak üzere yapılan ekonomik yatıştırmaların halkın yüzünü güldürdüğüne vurgu yapıldı.

Muhalafet ile iktidarın birbirine çeşitli suçlamalarda bulunduğundan bahsedilen haberde muhalefetin özellikle terör örgütü PKK’ya destek vermesinden dolayı hükümet tarafından suçlandığına dikkat çekildi.

KILIÇDAROĞLU HER ZAMAN KAYBETTİ

Haberde CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da bahsedildi. Bugüne kadar Erdoğan’a karşı her daim kaybettiğine vurgu yapılırken, aslında İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP tabanında popüler olduğuna vurgu yapıldı.

ERDOĞAN’IN DENGELEYİCİ POZİSYONUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Bir diğer önemli husus ise analize göre Rusya-Ukrayna savaşı. Erdoğan’ın dengeleyici bir pozisyonda olduğuna dikkat çekilen haberde, Putin’in video konferans yoluyla Akkuyu Nükleer Santali’nin açılışına katıldığından bile bahsedildi.

“DESPOTİZM GÖLGESİNDE SEÇİM” BAŞLIĞI ATMIŞLARDI

The Washington Post gazetesi, daha önce yayınlanan başyazısında ise “Giderek artan despotizmin gölgesi Türkiye’deki seçimlerin üzerine düşüyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Erdoğan’ın iktidarı süresince ‘en derin ve muhtemelen en kalıcı hasarın ülke içinde verildiğini’ yazan gazete görüş ayrılıklarını körükleyerek ülkeyi yöneten Erdoğan’ın bir zamanlar rengarenk olan sivil toplumunun canlanması için gereken alanı daralttığını’ ve ‘mahkemelerin Erdoğan’ın intikam aygıtları haline geldiğini’ yazmıştı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.