Yavuz Ağıralioğlu’ndan İYİ Parti’ye PKK tepkisi

Yavuz Ağıralioğlu’ndan İYİ Parti’ye PKK tepkisi
A+
A-

HDP’nin Türk siyasetine parmak sallayan, tehdit eden bir yapı haline getirilmesine tepki göstererek İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu uzun bir aranın ardından ilk kez konuştu.

7’li koalisyon masasının PKK destekli adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan ve İYİ Parti’nin sessizliğine isyan eden Ağıralioğlu Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması Türkiye’yi sıkıştıracağına ve erken seçimin kaçınılmaz olduğuna işaret etti.

İşte Yavuzağıralioğlu’nun yapmış olduğu açıklamalarından satır başları bu şekilde:

♦ Bakın, Kandil’den açıklama geliyor: Faşizme karşı omuz omuza… İYİ Parti’den bekliyorum ki bir şeyler desinler. ‘Çatışmasızlık’ ilan etmiş PKK. Neymiş? Sürece zeval gelmesinmiş… Süreç dedikleri şey de Kemal Bey’in adaylığı… Bunlar oturdu, konuştu belli ki..

♦ HDP diyelim ki ikinci turda Erdoğan ile görüşme kararı aldı. Erdoğan’dan bakanlık ister, karşılık ister. Ama Kemal Bey’den devlet istiyorlar. Kendi devletlerine teminat istiyorlar.

♦ Bir sol romantizmi var. Bu sol romantizmi diyor ki biz Suriye’de Nusayrilerle komşu olana kadar buradaki Kürtler ve oradaki akrabalarıyla komşu olalım.”

♦ HDP, Türk demokrasisinin şantajcısı haline geldi. Herkese şantaj yapar oldu.

♦ CHP’yi gördüğüm gibi itham ettim. Üç günde bize 50 yıllık küfrettiniz. Türk milliyetçilerini PKK ile aynı düzleme oturttunuz.

♦ İktidar değişikliği yapmak isteyenlerin, çocuklarımızın katillerinden medet ummaları utanç vericidir.

♦ Kemal Bey kazanırsa, bu kazancın siyaset kulvarını sıkıştıracağını düşünüyorum. O yüzden bir sonraki seçim, erkene alınmak zorunda kalacaktır. Kemal Bey kazanırsa hemen parti kurmak zorunda kalabilirim.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.