CHP’de vekil sayısı şoku

CHP’de vekil sayısı şoku
A+
A-

İlk turun kesinlikle ve açık ara kaybedildiği, ikinci turdan da ümidin olmadığı seçim sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu’nu partinin başında kalmaya devam ederse büyük bir kriz bekliyor.

“HESAP UZMANIYIM” DEMİŞTİ; HESAP MİLLETTEN DÖNDÜ

Her fırsatta hesap uzmanı olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu iktidar olmak uğruna yaptığı birbirine benzemez birçok grupla olan işbirliğini sürdürebilmek için çok sayıda cumhurbaşkanı yardımcılığı ve milletvekilliği dağıtınca ortaya çıkan tablo CHP’yi karıştıracak bir hal aldı.

KENDİSİYLE BİRLİKTE PARTİSİNİ DE BİTİRDİ

14 Mayıs seçimlerinde milli irade CHP’yi klasikleşmiş oy oranının üzerine çıkarmazken dağıttığı koltuklar nedeniyle CHP TBMM’deki özgül ağırlığını da kaybetmiş oldu.

2018 YILINDAKİ VEKİL SAYISININ DA GERİSİNDE KALDI

Kılıçdaroğlu seçilecek noktalardan dağıttığı koltuklar CHP’nin başını mecliste derde soktu. Oluşan tabloda daha önce çıkardığı 146 milletvekilinin çok gerisinde kaldı.


36 KOLTUK KÜÇÜK ORTAKLARA GİTTİ

Toplamda 169 milletvekili çıkarmış olsa da seçim sonuçlarına göre kritik noktalardan Gelecek, Deva, Saadet ve Demokrat Parti’ye hediye ettiği milletvekilliklerinin sayısı 36’yı buldu. Böylece Kılıçdaroğlu’nun CHP politikalarına el kaldırmasını isteyebileceği yalnızda 133 milletvekili kalmış oldu.

Kaynak: Sabah

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.