Almanya ve Fransa’da Türk İzi

Almanya ve Fransa’da Türk İzi
A+
A-

“ÇİMMAKDER”  derneğinin Fransa kolu, Paris, Goussainville Belediyesi tarafından organize edilen ‘Dernekler Buluşma Gecesi’ne katıldı. Gecede faaliyetleri ön plana çıkan  “ÇİMMAKDER”  kısa süre içerisinde AB Ülkelerinde adından söz ettirecek faaliyetlere imza atacak.Goussainville Belediye Başkanı Abdelaziz H. ve Belediye Başkan Yardımcısı Melsa C. hanımın özel davetlisi olarak geceye katılım sağlayan ÇİMMAKDER görevlisi derneğin fransa sorumlusu Meryem Demir, Türkiye Fransa sivil toplum örgütleri ilişkisinden konuştu.

Sosyal sorumluluk projelerinin kısa zaman ve demokrasi bir ortamda gerçekleştirilmedinin önemli olduğunu, Fransada ikamet eden Türk toplumuna faydalı olmanın yollarını aramalarını ve bu yönde çalışmalarda rastladıkları zorlukları dile getiren M.Demir, özel davetten dolayı Goussainville Belediye Başkanına ve baıkan yardımçısına teşekkürlerini sundu.
Dernek gönüllüleri Ömer Taha, Leyla Cafer, Zehra ve Esra Pınar kardeşleri, müzik hocası Huriye hanım da geceye katılarak Meryem Demir hanımın çalışmalarına destek verdiler.
Bilgi için not düşelim ki: ÇİMMAKDER 2019 yılında Kahramanmaraş merkezde kurulmuş kamu yararına çalışma yapan sivil toplum kuruluşudur.

Genel Başkan Orhan Özorman, “Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Mağdur Olan Aileleri Koruma Derneği”nin kurulmasını sosyal sipariş olarak değerlendirir.
” ÇİMMAKDER, başta evrensel olan insan hakları: kadın, çocuk ve baba hakları ( Aile yapısının korunması esas olup )ve mağdur hakları alanında çalışmalar yapmak üzere, terör örgütlerinin her alanda mağduriyete uğrattığı, şiddet görmüş kadın, çocuk ve ailelere destek olmak, yol göstermek ve çocuk istismarının önlenebilmesi amacı ile ve örgütler tarafından mağduriyete uğratılmış şahıslar ile ilgili mücadele eden kamu kurum ve kuruluşlarına yardımcı olabilmek ve bu kurumlar ile birlikte koordineli çalışmalar yapmak amacı ile kurulmuştur.”açıklamasını yapan Orhan Özorman, kısa zaman içinde uzun bir yol geçdiklerini söylüyor.

Orhan Özorman: Derneğimiz 2019 yılından itibaren faaliyetine devam etmekte olup, bir çok alanda mağdur olan vatandaşlarımıza yol gösterici olmuş ve hem ayni hem nakdi yardımlar yaparak bir nebzede olsun ihtiyaçlarını gidermiştir.

Okullarımızda küçük yaştaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile yapılan protokoller çerçevesinde yazlık ve kışlık olmak üzere hem spor ayakkabısı ve bot, hem de giyecek elbise dağıtımı yaparak kamu yararına faaliyetlerimizi sürdürmenin ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına destek olmanın mutluluğu içerisinde bir 3 yılı geride bırakmanın tatlı sevincini yaşamaktayız.

Uluslararası alanda faaliyet gösteren derneğimiz, Fransa’da temsilcilik açarak hem Fransa hem de Avrupa’nın diğer ülkelerinde yaşayan gurbetçi vatandaşlarımıza da kol kanat germiş olup, bununda haklı gururunu yaşamaktayız.

Uluslararası arenada başta Fransa olmak üzere Almanya’da da faaliyetlerini sürdüren derneğimiz ikili protokoller yaparak paydaş derneklerimiz ile güçlerini birleştirmiş ve hem Avrupa’da hem de Ülkemizdeki mağduriyet yaşayan veya yaşatılan vatandaşlarımıza çok daha hızlı ulaşarak sorunları yerinde tespit edip en akılcı yoldan kurumlarımız ile iş birliği içerisinde sorunların çözümünde öncülük etmektedir.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.