Bakan Soylu’dan mültecilerin geri dönüşü için kritik açıklama!

Bakan Soylu’dan mültecilerin geri dönüşü için kritik açıklama!
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı Tv100 canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, sığınmacıların nasıl ve nereye gönderileceğini anlattı. Bakan Soylu, “Türkiye’yi göçmen deposu yapmayız ama Suriyeliler bizim kardeşlerimiz, biz onları ölüme gönderemeyiz ama biz güvenli bölgede, onlarla bunu gerçekleştirebilme imkanına sahibiz. Bölgeye 240 bin konut yapılacak ve 1 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu bölgeye geçecek.” dedi.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları:

“553 BİN 335 SURİYELİ KARDEŞİMİZ GÜVENLİ ALANLARA GERİ DÖNDÜLER”

 – 553 bin 335 Suriyeli kardeşimiz güvenli alanlara geri döndüler. Suriyeli göçmenlerin büyük bir bölümü Halep’ten geliyor. Halep, bizim misakı milli sınırımız, bunlar bizim insanımız. Suriye ve Irak Türkmenleri’nin vatandaş yapılmasına Türkiye Cumhuriyeti devlet politikası olarak hep karşı çıktı. Süreç öyle bir sıkıntılı hale döndü kü artık onları vatandaş yapıyoruz. Onlar bizim kardeşimiz.

“DÜNYADA EN ÇOK TAKDİR EDİLEN POLİTİKALARIMIZDAN BİR TANESİDİR BU”

– Herkes Avrupa’ya geçmek istiyor ve biz de geçiş güzergahıyız. Türkiye, dünyada 2016’dan bugüne kadar 486 bin 131 kaçak göçmeni yakalamış ve sınır dışı etmiş. Dünyada hiçbir ülke 6 yıl içerisinde yapamadı bunu. Avrupa’da da bu kadar var, hadi göndersinler. Dünyada en çok takdir edilen politikalarımızdan bir tanesidir bu.

“2 MİLYON 834 BİN 687 KİŞİNİN TÜRKİYE’YE GİRMESİNİ ENGELLEDİK”

– Engelleme faaliyetleri 2 milyon 834 bin 687 kişinin Türkiye’ye girmesini engelledik. Bu yıl sonunda Doğu sınırımızı da Güney sınırımızı da tamamen kapatmış olacağız. 1315 kilometre duvar ve yol planladık, bunu 1100 kilometresi bitti. Yaklaşık 325’in üzerinde optik kuleler var. Bunlar kilometrelerce öteyi görüyor. Bunlar 3 yıl önce Türkiye’de yoktu. Türkiye bütün bunları yapabilme kabiliyeti olan bir ülke oldu.

” 2 MİLYON İRANLI VE AFGANLIYI DURDURUYORUZ”

– O bölgeyi güvenli hale getirmeseydik, orası PKK’nın ve rejimin bölgesi olsaydı oradaki 6 milyon insan ne yapacaktı? Orada 105 bin briket evimiz var ve sürekli artıyor, bunu da vatandaş yardımlarıyla yapıyoruz. 2 milyon İranlı ve Afganlıyı durduruyoruz. Türkiye burada büyük işler gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye burada kendi adına bir politika uyguluyor ve devam ettiriyor.

“TÜRKİYE’Yİ GÖÇMEN DEPOSU YAPMAYIZ”

– Türkiye’yi göçmen deposu yapmayız ama Suriyeliler bizim kardeşlerimiz, biz onları ölüme gönderemeyiz ama biz güvenli bölgede, onlarla bunu gerçekleştirebilme imkanına sahibiz. 3 ana merkezde yaklaşık 240 bin konuta başlanıyor, bunu 6-7 ay önce anons ettik. Deprem ve savaşın olması frene basmamıza sebep oldu, yoksa şu ana kadar temelleri atılmış olacaktı. Oranın kendi gelirleriyle organize sanayi siteleri yaptık.

“AFAD ŞEHİR PLANI YAPILDI”

– AFAD burada bir şehir planı yaptı, defalarca buralarda çalışma yapıldı. Zemin etütleri yapıldı ve Türkiye’nin kasasından bir kuruş çıkmadan bu gerçekleşiyor. Biz soru soruyoruz ‘Suriye güvenli hale gelirse gider misiniz?’, yüzde 65’i ‘Biz gideriz’ diyor, kimseye ‘Ben seni ölüme itiyorum’ diyemeyiz.

“1 MİLYONUN ÜZERİNDE SURİYELİ KARDEŞİMİZ BU BÖLGEYE GEÇECEK”

– Bu bölgeye 240 bin konut yapılacak ve 1 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu bölgeye geçecek. Altyapı oluşturuldu, organize sanayi siteleri kuruldu. Bunlar yapılırken devletin kasasından tek kuruş çıkmadı. Uluslararası bağışçılar bağış yapıyor.

– Katar Fonu ile bir sözleşmemiz var. Çok modern yapılar yapıldı. İnsanlara belli bir zaman burada oturursalar evler kendilerinin olacak.

– Kılıçdaroğlu ‘Bu bölgeyi olduğu gibi PYD ve PKK’ya bırakalım’ diyor, ‘Buradan Mehmetçiği geri çekeceğim’ diyor. Kılıçdaroğlu ve CHP, bizim Mehmetçiğimizin burada güvenli bölge oluşturmasına ret oyu verdi. Bu seçim onun mücadelesi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.