Akşener’den ‘Kılıçdaroğlu’ talimatı

Akşener’den ‘Kılıçdaroğlu’ talimatı
A+
A-

Geçtiğimiz pazar yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması sebebiyle Türkiye, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşı karşıya geleceği 28 Mayıs günü yeniden sandığa gidecek.

Tekrar seçim sürecine girilmesiyle karşılıklı iki ittifak da çalışmalarına hız verdi. Millet İttifakı’nın ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti yönetimi ve yeni seçilen milletvekillerine, sahaya inerek Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için çalışmaları talimatını verdi.

14 MİLYON OYUN OLDUĞU YERLER TESPİT EDİLECEK
Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre Akşener, Başkanlık Divanı ve kurmaylarıyla seçim sonuçlarını mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı yarışında henüz her şeyin bitmediği belirtilerek, ikinci tur için atılacak adımlar değerlendirildi. Toplantıda sandığa gitmeyen 8.8 milyon vatandaş başta olmak üzere ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’a verilen oylar ve geçersiz oyların da içinde olduğu yaklaşık 14 milyon oyun yoğunlaştığı yerlerin izinin sürülerek tespit edilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

KILIÇDAROĞLU İÇİN SAHAYA İNECEKLER
Başkanlık Divanı’nda, ikinci turda iplerin sıkı tutulmasını isteyen Akşener, parti yönetimi ve yeni seçilen milletvekillerine sahaya inerek Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için çalışmaları talimatını verdi.

EN SIKINTILI YER ISPARTA
Sandık sayımı ve veri girişinde sonucu etkileyecek usulsüz girişimlerle 3 bin civarındaki sandık için itirazda bulunulduğu bilgisi paylaşılan Başkanlık Divanı’nda, sıkıntılı yerlerin başında Isparta’nın geldiği söylendi. İYİ Parti’nin YSK temsilcisinin bizzat Isparta’ya giderek süreci yakından takip ettiği aktarılan toplantıda, Aylin Cesur’un 35 oyla vekilliğini kaybettiği ifade edildi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.