AFAD’ın Başvuruları online yapılabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD’ın hak sahipliği başvurularının bugünden itibaren elektronik devlet üzerinden de yapılabileceğini açıkladı

AFAD’ın Başvuruları online yapılabilecek
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afetin ilk anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. İlk günlerde kötü hava şartları, altyapının hasar görmesi ve yıkım alanının genişliği sebebiyle bazı aksaklıklar yaşanmış olsa da, hamdolsun kısa sürede depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Bugüne kadar deprem bölgesinde görev alan sayımız 650 bini bulduk” dedi.

‘KAHRAMANMARAŞ İKİNCİ TURDA YÜZDE 80’İ YAKALAYACAK’

Kahramanmaraş’ın 14 Mayıs seçimlerinde kendilerine yüzde 72 destek verdiğini belirten Erdoğan, “Kahramanmaraş patladı. Yüzde 72 ile büyük şehirler arasında birinci oldu. İkinci turda ben inanıyorum ki Kahramanmaraş yüzde 80’leri yakalayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’ta açıkladı: Başvurular artık online yapılabilecek

‘ALANDA 70 BİN KİŞİ VAR’

Alanda kaç kişinin bulunduğunu sorduğunu belirten Erdoğan, “Resmi rakamlara göre alanda 70 bin katılım var. Maşallah. Gördüğünüz gibi çalışmalarımız tam gaz sürüyor. Önümüzdeki ekim- kasım aylarıyla birlikte kalıcı konutları hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Değerli kardeşlerim Ulaştırma Bakanlığımız. Pazartesi günü Elbistan-Malatya yolunun ihalesini gerçekleştiriyor. Ve bu arada yine köy evlerinin de teslimlerini etap etap yapacağız. Bu vesileyle AFAD’ın hak sahipliği başvurularının bugünden itibaren. e-devlet üzerinden de yapılabileceğinin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

‘BAY BAY KEMAL’A, VAH VAH KEMAL DİYECEKSİNİZ’

14 Mayıs seçimlerinde verilen yüzde 72 desteğe ve depremde yaşadıkları acı kayıplara rağmen milli iradenin gücüne sahip çıkarak sandığa giden herkese teşekkür eden Erdoğan şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş olarak şahsıma verdiğiniz yüzde 72’yi bulan destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor. Aday ve parti ayrımı yapmaksızın yaşadıkları acı kayıplara rağmen milli iradenin gücüne sahip çıkarak sandığa giden Kahramanmaraş’ın edelerine, yiğit evlatlarına teşekkür ediyorum. Mecliste cumhur ittifakı olarak 322 ile çoğunluğu elde etti. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise en yakın rakibimize dün açıklanan resmi sonuçlara göre 2 milyon 539 bine yakın fark atmamıza rağmen ikinci tura kaldı. Kahramanmaraş’ın 28 Mayıs’ta da iradesine sahip çıkarak en yüksek katılımla sandığa gideceğine ve tercihini çok daha yüksek oranla yapacağına inanıyorum.

Daha seçim gecesinden başlayarak kalp yapan eller yumruğa, bahar şarkıları söyleyen diller, hakarete ve tehdide döndü. Benim Kahramanmaraşlı kardeşlerim teröristlerle beraber olanlara oy verir mi? Öyleyse 28’inde de ben inanıyorum ki sizler Bay Kemal’e hakikaten Vah Vah Kemal diyeceksiniz.”

‘DEPREMZEDELERİ BUNLARIN İNSAFINA TERK EDECEK DEĞİLİZ’

Deprem bölgesini önemsediklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Küresel emperyalistlerin ülkemize yönelik sinsi oyunlarının figüranlığına koşanlar, deprem şehirlerimizin umutla geleceklerine sarılışını kabullenemedi. Ülkeyi Londra tefecilerin eline bırakmaya, gençlerimizin teknoloji hayallerinin sembolü kurumlarımızı birilerine peşkeş çekmeye niyetlenenler, bu şehirlerimizin ayağa kalkma gayretlerini umursamazlar. Elbette biz hiçbir depremzedemizi bunların insafına terk edecek ortada bırakacak değiliz. Şartlar ne olursa olsun tüm depremzedelerin bizi Allah’ın izniyle yeniden ayağa kaldıracağız. Deprem bölgesinde yaptığımız çalışmaların şahidi sizlersiniz. Diğer şehirlere giden depremzedelere nasıl yardımcı olduğumuzu da oradaki kardeşlerimiz gayet iyi biliyor.”

Kaynak: A.A

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.