Manchester City, Premier Lig’de şampiyonluğa ulaştı!

Manchester City, Premier Lig’de şampiyonluğa ulaştı!
A+
A-

İngiltere Premier Lig’de 2022-23 sezonunun şampiyonu Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City oldu.

Guardiola ve öğrencileri, ligin 37. haftasında Nottingham Forest deplasmanına konuk olan Arsenal’in rakibine 1-0 mağlup olmasının ardından bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Hafta içinde

Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’i saf dışı bırakarak adını finale yazdıran İngiliz ekibi, Premier Lig’de de üst üste üçüncü şampiyonluğunu elde etti.

HAALAND VE DE BRUYNE ŞAMPİYONLUĞUN MİMARLARI OLDU

Sezon başında Borussia Dortmund’dan 60 milyon Euro’ya Manchester City’e transfer olan Norveçli oyuncu Erling Haaland, City’nin şampiyonluğunda en önemli isimlerden biri oldu. Premier Lig’de 33 maçta forma giyen 22 yaşındaki golcü, 36 gol ve 7 asistlik performans gösterdi. Öte yandan Kevin De Bruyne de şampiyonluk yolunda yaptığı asistlerle takımını sırtladı. Ligde toplamda 30 maça çıkan Belçikalı oyuncu, 7 gol ve 18 asistlik katkı vererek şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.

ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ ŞAMPİYONLUK

Manchester City, Arsenal’in Nottingham Forest’a 1-0 kaybetmesiyle gelen şampiyonluk sonrası, Premier Lig’de üst üste 3’üncü şampiyonluğunu yaşadı. Toplamda 9 şampiyonluğa ulaşan City, Pep Guardiola yönetiminde de son 5 yılda 4’üncü şampiyonluğunu elde etti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.