Yunanistan’ı ayağa kaldıran milli füzelerimiz

Yunanistan’ı ayağa kaldıran milli füzelerimiz
A+
A-

Son yıllarda milli savunma sanayinde yerliliğe büyük önem veren Türkiye, gücüne güç katmaya devam ediyor. Yerli İHA/SİHA, yerli helikopter, yerli insansız savaş uçağının ardından Türkiye’nin ürettiği yerli füzeler de dünya gündeminde geniş yankı uyandırıyor.

KAAN FÜZESİ

Türkiye’nin test atışlarını gerçekleştirdiği ve Yunanistan’ı endişelendiren yerli füzelerin özelliklerini Güvenlik ve terör uzmanı Coşkun Başbuğ Ülke Tv canlı yayınında tek tek anlattı. halk tarafından Bora füzesi olarak da bilinen Kaan’ın özelliklerinden bahseden Başbuğ, füzenin menzilinin 280 km olduğunu, ağırlığının 2 bin 500 kg olduğunu ve katı yakıtla çalıştığını söyledi. Kaan’ın parça tesirli bir füze olduğunu belirten Başbuğ, Kaan’ın güdümlü olarak da kullanılabildiğini belirtti.

TAYFUN-GEZGİN FÜZESİ

İkinci olarak Tayfun füzesinden bahseden Başbuğ, “Yunanistan’ı ayağa kaldıran, bana göre şu ana kadar elimizdeki en büyük medarı iftiharlardan birisi balistik füzemiz.” dedi. Bu füzenin Türkiye’nin ilk kısa balistik füzelerinden biri olduğunu söyleyen Başbuğ, Tayfun’un Roketsan tarafından geliştirildiğini söyledi. Başbuğ, Tayfun füzesinin Rize’de yapılan ilk testinde Yunanistan’ı ayağa kaldırdığını belirtti. Tayfun’un özelliklerini anlatan Başbuğ, füzenin 561 kilometreyi 458 saniye kat ettiğini ve hedefi sıfır hata ile vurduğunu açıkladı.

Gezin seyif füzesinden de bahseden Başbuğ, bu füzenin müjdesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildiğini söyledi. Programda Gezgin seyir füzesinin arazi şartlarını hesaplayarak alçak irtifada uçabileceği belirtilirken, menzilinin ise 800-1500 km arasında olması hedefleniyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.