Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Yeni asgari ücret ne kadar olacak?
A+
A-

Asgari ücret tespit komisyonu mesaisine başlıyor. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam komisyon mesaisi sonunda belli olacak. Asgari ücrete yüzde 30 civarında zam yapılması halinde net rakam da 11 bin 58 liraya yükselecek.

Asgari ücrete temmuz zammı için müzakere maratonu başlıyor. İlk toplantı salı günü çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak. AK Parti’nin Seçim vaatlerinden biri olan asgari ücrete temmuz zammı için düğmeye basıldı.

Zamlı asgari ücret ne zaman açıklanacak. 2023 Asgari ücret ara zammı ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi belli olduZamlı asgari ücret ne zaman açıklanacak. 2023 Asgari ücret ara zammı ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi belli olduEkonomi
İşçi, işveren ve hükümet kesiminden oluşan 15 kişilik asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını 13 Haziran Salı günü yapacak. O toplantıda rakamlardan ziyade çalışma takviminin gündeme gelmesi bekleniyor.

Erdursun’un açıklaması

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun sosyal medya hesabından “1 Temmuzda Asgari ücret 12.000- 12.500 lira bandında, en düşük emekli aylığı ise 10.000₺ olur! Çok baskı olursa en düşün emekli aylığı asgari ücrete yakın olur” açıklaması yaptı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.