Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili Ahmet Ercan’dan flaş açıklama

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili Ahmet Ercan’dan flaş açıklama
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi birçok ilimizde büyük yıkıma neden oldu. On binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremin sonrasında beklenen büyük İstanbul depremi hakkında uzmanlar uyarılar yapmaya devam ediyor.

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili son açıklama Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Prof. Ercan, İstanbulluları endişelendiren ifadeler kullandı. Olası bir büyük depremde İstanbul’un hangi ilçelerinin büyük hasar alacağını açıklayan Prof. Ercan en büyük yıkımın Anadolu Yakası’nda mı yoksa Avrupa Yakası’nda mı yaşanacağı sorusunun da yanıtını verdi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kuzey Marmara’da deprem olduğunda, önce yapınızı kuzey-batı, sonra doğu-batı doğrultusunda sarsacak. En çok yıkım Avrupa yakasında, dere içleri ile deniz kıyılarında olacak. Çaresi sizdiniz, yönetimdi. 24 yıldır eviniz yenilenmediyse, kusura bakmayın, o sizin yeğlemeniz.”

İstanbul depremi en çok hangi ilçeyi vuracak? O ilçenin tamamının zemini orta ve kötü durumda, Jeofizik Yüksek Mühendisi o ilçeyi açıkladı mahalle mahalle saydı: Binalarınızı kontrol ettirinİstanbul depremi en çok hangi ilçeyi vuracak? O ilçenin tamamının zemini orta ve kötü durumda, Jeofizik Yüksek Mühendisi o ilçeyi açıkladı mahalle mahalle saydı: Binalarınızı kontrol ettirinGündem

JEOFİZİKÇİ DURMUŞ DA BAKIRKÖY DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde beklenen İstanbul depremi ile ilgili flaş açıklamayar yapan Jeofizik Yüksek Mühendisi Mustafa Serhat Durmuş da Avrupa Yakası’nda bulunan o ilçenin zemininin orta altı kötü durumda olduğunu ifade ederek “Olası bir depremde en çok yıkıma uğrayacak ilçe” ifadelerini kullanmıştı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Mustafa Serhat Durmuş şu değerlendirmelerde bulundu, “Bakırköy 29 km²’lik yüz ölçümüne sahip 15 mahallesi olan 229 bin nüfusu olan önemli ilçelerimiz arasında yer alır. Bakırköy’ü binalar açısından değerlendirecek olursak, toplam bina sayısının yüzde 84’ünün eski tip binalardan oluştuğunu söyleyebiliriz.

Zemini jeofiziksel olarak yorumlayacak olursak, maalesef Bakırköy’ün toplam yüz ölçümünün tamamında zeminin orta altı kötü olduğunu görüyoruz.

Bu nedenle Bakırköy’ün aslında depremden fazla etkilenebilecek ilçeler arasında yer alındığını söyleyebiliriz. Depremde mahalleler açısından değerlendirecek olursak, 15 mahallenin 5 tanesinde diğerlerine göre daha fazla etkileneceğini görüyoruz.”

Kaynak: https://www.medyatava.com/

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.