İşte Edin Dzeko’nun Fenerbahçe’den alacağı maaş

İşte Edin Dzeko’nun Fenerbahçe’den alacağı maaş
A+
A-

Fenerbahçe, 37 yaşındaki Dzeko’ya İnter’de son olarak kazandığı yıllık 4.5 milyon Euro net maaş ödemesi yapmanın yanında, 2 milyon Euro imza parası verecek.

RAPORLAR, FENERBAHÇE’Yİ İKNA ETTİ

Edin Dzeko cephesinden gelen raporlarda bir sorun olmaması ve Bosnalı golcünün karakteri sarı lacivertli idarecileri ikna etti.

113 MİLYONLUK LUKAKU’YU YEDEK BIRAKTI

Edin Dzeko, geçen sezon Inter’de 113 milyon euro’luk Romelu Lukaku’yu yedek bırakıp 52 resmi maçta oynadı ve 14 gol atıp 5 asist yaptı. Oyun içindeki etkisi ise çok daha büyük oldu.

ETRAFINDAKİ OYUNCULAR KARİYER SEZONU YAŞADI

Forvetteki partneri Lautaro Martinez, Inter kariyerinin en verimli sezonunu geçirerek 28 gol attı. Bunda Edin Dzeko’nun oyun içindeki varlığı ve etkisi önemli oldu. Sürekli rakip savunmayla boğuşan, sırtı dönük oynayan ve servis yapan Dzeko, Lautaro’yu sürekli besledi. Sadece Lautaro değil, merkez orta saha olarak oynayan Nicolo Barella, Dzeko’nun servisleriyle 9 gol attı ve kariyerinin en verimli sezonunu geçirdi.

INZAGHI, DZEKO’DAN HİÇ ŞAŞMADI

Edin Dzeko’nun istikrarlı performansından hiç şaşmayan Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi, hem Şampiyonlar Ligi finalinden hem de finale giden yolda Boşnak golcüyü sürekli ilk 11’de oynattı.

TAKIM İÇERİSİNDE ÇOK BÜYÜK BİR FİGÜR

Boşnak golcünün soyunma odasındaki birleştiriciliği, liderliği ve kariyeriyle tartışılmaz bir figür olması da Fenerbahçe’yi cezbetti. Teknik direktör dışında oyuncular arasında da böylesine büyük bir lider figürü arayan Fenerbahçeli idareciler, Dzeko’da karar kıldılar.

GAZZETTA: “INTER’İN TARTIŞMASIZ LİDERİ”

9 Ekim 2022’de La Gazzetta dello Sport’ta yer alan haberde, Edin Dzeko’nun hem saha içerisinde hem saha dışarısında Inter’in tartışmasız lideri olduğunu yazdı. Maç öncesi takıma motivasyon konuşmaları yaptığı, oyun içinde psikolojik olarak düşen arkadaşlarına destek verdiği, hataları için uyardığının altı çizildi. Takım arkadaşlarının da kariyerinde Wolfsburg, Manchester City ve Roma gibi kulüpler olan Dzeko’nun tecrübesine kulak verdikleri kaydedildi. Hatta bir maç içerisinde tartıştığı Onana’nın bile daha sonra Dzeko’dan özür dileyip teşekkür ettiği belirtildi.

SON 5 SEZONDA 222 MAÇ!

Edin Dzeko, geçen sezon 52 maçta forma giyip 14 gol ve 5 asistle oynadı. 2021/22’de 49 maç 17 gol 10 asist, 2020/21’de 38 maç 13 gol 5 asist, 2019/20’de 43 maç 19 gol 14 asist, 2018/19’da 40 maç 14 gol 10 asist yaptı.

GEÇEN SEZON HİÇ SAKATLANMADI

Geçen sezon hiç sakatlanmayan Edin Dzeko, son olarak 2021/22 sezonunda koronavirüse yakalandığı için 8 gün sahalardan uzak kaldı. Öncesinde 7 Kasım – 19 Kasım 2021 tarihleri arasında 12 gün sakat olan Dzeko, sadece 1 maç kaçırdı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.