Bakan Fidan’dan İsveç’e çok sert Kur’an tepkisi

Bakan Fidan’dan İsveç’e çok sert Kur’an tepkisi
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan; Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi ile ortak basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Stockholm’de Irak asıllı Salwan Momika’nın Kurban Bayramı’nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim’i yere atarak üzerine basıp İslam’a hakaret içeren sözler sarf ederek ateşe vermesine tepki gösteren Fidan, “Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu saldırıya göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz” dedi.

rr.jpg

Bakan Fidan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu saldırıya göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz.

İsrail’in Filistinliler’e yönelik saldırıları bir an evvel durmalıdır. İsrail’in saldırısını en güçlü şekilde kınadık. Türkiye ve Ürdün olarak bölgede sukunetin sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Masum Filistinli kardeşlerimize yönelik baskınlar ve yerleşimcilerin saldırıları bir an evvel durmalıdır.

Biliyorsunuz Türkiye ile Mısır bölgelerinde güçlü iki kardeş ülkedir. Bu perspektiften hareketle Cumhurbaşkanlarının iradeleriyle bir süre önce bir süreç başlatıldı. En son noktada bildiğiniz gibi Kasım 2022’de iki cumhurbaşkanı bir araya geldi ve alınan kararlar neticesinde konuları ilerlettiler.

Bugün aldığımız ortak kararla Mısır ve Türkiye olarak karşılıklı büyükelçilerimizi atıyoruz. Bundan sonra ilişkilerimiz siyasi ekonomik ve diğer bütün alanlarda ilerlemeye devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin de iradesi bu yönde.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.