Fahiş ücretler için harekete geçildi

Fahiş ücretler için harekete geçildi
A+
A-

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kaldı. Velilerin ise okul servisleriyle başı belada. Okul servis fiyatları ile ilgili başlayan tartışmalar, fiyat tarifelerini belirleyen UKOME kararlarına rağmen sürüyor. SMS bildirimi, araç takip hizmeti gibi gerekçelerle velilerden fahiş servis ücretleri talep edilirken, İBB de Çözüm Merkezi’ne ulaşan şikayetler üzerine harekete geçti.

GEÇERLİ OLAN UKOME KARARI

t24’te yer alan habere göre, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe imzasıyla İstanbul Valiliği’ne gönderilen yazıda, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun Büyükşehir Belediyesinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları başlıklı 7. maddesi kapsamında UKOME’nin görev, yetki ve sorumlulukları hatırlatıldı. Yazıda yine aynı kanun kapsamında UKOME tarafından toplu taşıma ile ilgili alınan kararların da belediyeler ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarla ilgililer için bağlayıcı olduğuna vurgu yapılırken İstanbul’da da okul servis ücret tarifelerinin UKOME kararı ile belirlendiği hatırlatıldı.


BİLDİRİLMESİ TALEP EDİLDİ

Yazıda, bu konuda belediyeye gelen şikâyetlerle ilgili de şu ifadeler kullanıldı:

“Belediyemiz İBB Çözüm Merkezi’ne vatandaşlarımız tarafından okul servis ücretleriyle ilgili yapılan başvurularda, özellikle özel okullarda yer alan servis taşımacıları tarafından ek hizmetler (SMS bildirimi, araç takip hizmeti vs.) bahane edilerek ilgi (a) UKOME kararıyla belirlenen ücret tarifesine aykırı olarak ücret talep edildiği ve UKOME Kararıyla belirlenen Taşımacı ile Öğrenci Velisi Arasında Yapılan Okul Servis Taşımacılığı Tip Sözleşmesi dışında ilave sözleşme yapıldığı bildirilmektedir. Valilikten bu doğrultuda okul servis taşımacılığının ve eğitim-öğretim süreçlerinin sekteye uğramaması ve kamunun etkin denetiminin tesis edilebilmesi adına; servis ücretleriyle ilgili gerekli denetimlerin ve uyarıların yapılması, etkin denetimin yapılabilmesi için de bu bilgilerin belediye ve ilgili birimlerle paylaşılması istendi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.