‘Barbenheimer’ sinemayı kurtardı

‘Barbenheimer’ sinemayı kurtardı
A+
A-

Pandeminin ardından durma noktasına gelen sinema sektörü, bu yaz vizyona giren filmler sayesinde nefes aldı. Barbie ve Oppenheimer başta olmak üzere, yaz sezonunda izleyiciyle buluşan filmlerin ilgi görmesiyle, 2019’dan bu yana ilk kez 4 milyar dolar hasılata ulaşıldı.

Greta Gerwig imzalı “Barbie” filmi bir fenomene dönüşüp, Christopher Nolan’ın atom bombasının yapılışını konu alan filmi Oppenheimer’ın da büyük ilgi görmesiyle sinema salonları, pandeminin ardından ilk kez bu yaz dolup taştı.

Dört yıl sonra ilk kez bu kadar dolan salonlar sayesinde ABD’de toplamda 4 milyar dolar hasılat rakamına ulaşıldı. Bu rakam her ne kadar uzun zaman sonra elde edilen en büyük hasılat olsa da pandemi öncesi dönemin rekorunu kıramadı.

PANDEMİ ÖNCESİNİ GEÇEMEDİ
NTV’de yer alan habere göre; pandemi öncesi dönemde 2019 yılının yaz sezonunda 4 milyar 38 milyon dolar hasılata ulaşılmıştı.

3 ayda elde edilen 4 milyar dolar, pandemi sonrası dönemde ulaşılan en büyük gişe hasılatı oldu. Yılın en çok gişe hasılatı elde eden filmi Barbie’nin bu başarıda büyük bir payı var. Film, Süper Mario Kardeşler Filmi adlı yapımı geride bırakarak tüm dünyada 1 milyar 36 milyon dolar hasılat elde etti. ABD’de ise 612 milyon dolar kazandı.

Oppenheimer ise dünya çapında 850 milyon dolar hasılat elde etti.

Bu yazın öne çıkan yapımları arasında Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş (381 milyon dolar), Galaksinin Koruyuları 3 (358 milyon dolar) ve Küçük Deniz Kızı (298 milyon dolar) da yer alıyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.