Kılıçdaroğlu HDP ile el sıkıştığı için kaybettik

Kılıçdaroğlu HDP ile el sıkıştığı için kaybettik
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, eski ortaklarına ve Kemal Kılıçdaroğlu’na adeta ateş püskürdü. “Sadece iktidar mensuplarıyla değil, adeta bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla mücadele ettik.” diyen Akşener, “Önce şahsım önce ben diyenlerle uğraştık. Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık.” ifadelerini kullandı.


Akşener’in, yerel seçimlerde kendi kadrolarıyla milletin huzuruna çıkacaklarını söylemesine rağmen, tüm partilere “Ayrı ayrı seçimlere girelim, biz varız, sizleri de bekleriz” demesi, yerel özellikler ve taleplerde işbirliği olabileceğini söylemesi soru işareti oluşturdu.

Partisinin yerel seçimlere tek başına gireceğini duyurduğu konuşmasında mayıs genel seçimlerinin nasıl kaybedildiğine dikkat çeken ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle hedef alan Meral Akşener’e ilk cevap geldi. Partide koltuğu sallantıda olan Kılıçdaroğlu, Akşener’in sözlerine cevap vermekten kaçınarak Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı olduğunu savundu.

İYİ Partili Adnan Beker: Kılıçdaroğlu HDP ile el sıkıştığı için kaybettik
İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, katıldığı TV 100 canlı yayınında, seçimi kaybetme nedenleri olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile iş birliğini gösterdi.

“Seçim, Kemal Bey’in Meclis’te HDP’lilerle görüşmesiyle kaybedildi. Seçim boyunca hiçbir şey anlatamadık ve seçim boyunca her girdiğimiz yerde ‘HDP-PKK’ denildi.” diyen Beker, “HDP, Kemal Bey’e oy istiyor, bir yandan biz istiyoruz. Sahada, HDP’nin desteklediği Kemal Bey’i biz de destekliyormuşuz algısı çıktı.” diye konuştu.
“Ankara’nın İYİ Parti’ye verilmesi lazım”
Beker sözlerinin devamında, “Eğer bir seçim iş birliği olacaksa kesin Ankara’nın İYİ Parti’ye verilmesi lazım. O gün geldiğinde Mansur Bey gelir İYİ Parti’nin adayı olur.” diyerek ortaklarına ittifak şartı koştu.

“Kılıçdaroğlu 150 kere aday olsa da Erdoğan kazanırdı”
Beker geçtiğimiz günlerde de Kılıçdaroğlu’nun 150 kez aday olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı kazanamayacağını söylemişti.

Beker, “25 milyon Kemal Bey’e oy vermemiştir, Erdoğan karşıtlığıdır bu oyların tanımı. Kim aday olsa bu oyu alırdı. Türkiye Çankaya, Beşiktaş, Kadıköy’den ibaret değildir.” ifadelerini kullanmıştı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.