ABD’nin Ukrayna desteğine tepki!

ABD’nin Ukrayna desteğine tepki!
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıları şiddetleniyor. Yıllardır süren savaşta politikacılar taraflarını belli ederken ABD’den Ukrayna’ya destek açıklamaları da geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Kiev’e ziyareti Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov’un da dikkatinden kaçmadı.

Peskov, gazetecilere Blinken’in Kiev ziyaretinde Ukrayna’ya yeni yardımlar açıklayabileceğine yönelik haberleri değerlendirdi.


ABD’nin Kiev’e ne kadar gerekiyorsa yardım etme niyetini birçok defa duyduklarını kaydeden Peskov, “Bir başka deyişle, onlar (ABD) fiilen savaş durumunda olan Ukrayna’yı desteklemeye devam edecekler ve savaşı son Ukraynalıya kadar hiçbir masraftan kaçınmadan yürütecekler” ifadelerine yer verdi.

Kremlin sözcüsü Peskov’da zirve sonrası açıklama Kremlin sözcüsü Peskov’da zirve sonrası açıklama

‘ÖZEL ASKERİ OPERASYONU’ ETKİLEMEZ
Peskov, bu yardımların Rusya’nın 2022 yılından bu yana gerçekleştirdiği ‘özel askeri operasyonu’ etkilemeyeceğini dile getirdi.


‘ERMENİSTAN-ABD ASKERİ TATBİKATI…’
Ermenistan’ın topraklarında ABD ile 11-20 Eylül’de ortak “Eagle Partner 2023” tatbikatı gerçekleştirecek olmasını da değerlendiren Peskov, “Elbette bu tür haberler özellikle mevcut durumda endişe yaratıyor. Bu nedenle bu haberi derinlemesine analiz edip durumu izleyeceğiz” diye konuştu.

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü PKK/YPG’nin baskısı altındaki Arap aşiretleri ile örgüt arasında 27 Ağustos’ta başlayan çatışmalar hakkında da konuşan Peskov, “Rusya, Suriye’de henüz tam olarak uygulanmayan Soçi anlaşmalarına uymaya devam ediyor. Aynı zamanda Rusya, ülkede düzeni tesis etmede, terörist unsurlarla mücadele etmede Suriye’nin meşru yönetimine tutarlı bir şekilde yardım etme çizgisini sürdürüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.