Bakan Şimşek’ten OVP açıklaması

Bakan Şimşek’ten OVP açıklaması
A+
A-

Açıklanan Orta Vadeli Program’ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan, “Orta Vadeli Program: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm…” paylaşımını yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı Orta Vadeli Program’ın (OVP) detaylarının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Orta Vadeli Program’da dikkat çeken detay: Dolarda bir yılda yüzde 54 artış bekleniyor Orta Vadeli Program’da dikkat çeken detay: Dolarda bir yılda yüzde 54 artış bekleniyor

DOLARDA BİR YILDA YÜZDE 54 ARTIŞ
Açıklanan Orta Vadeli Program’da dikkat çeken ayrıntılardan arasında ekonomide 3 yıllık yol haritasında büyüme ve enflasyon hedefleri ve dolar tahmini yer aldı. OVP’ye göre yıllık ortalama dolar/TL kuru tahmini bir yılda yüzde 54 artışla 2024 için 36 lirayı geçti. Ayrıca enflasyonun 2026’da tek haneye düşürülmesi öngörüldü.

‘MAKRO-FİNANSAL İSTİKRAR, DEZENFLASYON VE YAPISAL DÖNÜŞÜM…’
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede “Orta Vadeli Program: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm…” ifadelerini kullandı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.