Hamas lideri Haniye’den ilk açıklama

Hamas lideri Haniye’den ilk açıklama
A+
A-

İsrail Gazze arasında son günlerde tırmanan gerilimin üzerine Hamas bugün sabah erken saatlerinde çok sayıda roket fırlatarak harekete geçti. Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıya tepki olarak “bir kahramanlık savaşı” içerisinde olduklarını belirtti.

Hamas’ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” isimli bir operasyon başlattıklarını ve İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını bildirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri ise ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti.

Hamas, Gazze Şeridi’nin güneydoğu sınırındaki İsrail’e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’nı ve çevresindeki askeri noktayı ele geçirdiğini iddia etti.

HAMAS LİDERİ HANİYE’DEN İLK AÇIKLAMA
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik başlatılan saldırılara ilişkin ayrıntı paylaştı.

Hamaslı yetkili, “Bu tarihi anlarda, adı Mescid-i Aksa, kutsallarımız ve tutsaklarımız ve ana sebebi de Mescid-i Aksa’ya yönelik suç işleyen Siyonist saldırı olan bir kahramanlık savaşının içerisindeyiz” ifadesini kullandı.

MESCİD-İ AKSA ÜZERİNDE EGEMENLİK KURMAK İÇİN
Binlerce yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya saygısızlık ettiği son günlerde İsrail saldırganlığının zirveye ulaştığını belirten Haniye, bu adımın, Mescid-i Aksa üzerinde egemenlik kurmak için atıldığına ilişkin bilgileri olduğunu kaydetti.

Haniye, Gazze’yi abluka altında tutan İsrail’in, Batı Şeria’da devam eden Yahudi yerleşimi ve saldırıların yanı sıra Gazze’ye ani bir baskın düzenlemeyi, bölge halkına yönelik saldırıları artırmayı planladığını belirtti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.