İsrail’in ölüm listesindeki 4 isim

İsrail’in ölüm listesindeki 4 isim
A+
A-

Filistinli grup Hamas, 7 Ekim tarihinde ‘Aksa Tufanı’ operasyonu başlatarak İsrail’e binlerce roket fırlattı. Saldırıya hazırlıksız yakalanan İsrail resmen savaş hali ilan etti. İsrail Başbakanı Netayahu intikam yemini etti. Filistin’de 800’den fazla kişi hayatını kaybederken İsrail’de de binden fazla kişi saldırılarda yaşamını yitirdi.

İngiltere basınının aktartığına göre, İsrail özel timlerinin hedefinde Aksa Tufanı operasyonunda görev yapan 4 kritik isim yer alıyor. Listede Hamas’ın lideri İsmail Haniye, Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinvar, Aksa Tufanı’nın planlayıcısı olarak bilinen Muhammed Deif ve İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde bulunuyor.

HAMAS’IN LİDERİ
Katar’da yaşayan Hamas’ın lideri İsmail Haniye, Hamas’ın İsrail’e yönelik düzenlediği operasyonunun adının ‘Aksa Tufanı’ olduğunu duyuran isim olarak biliniyor. Haniye, “Topraklarımızı özgürleştirme ve esirlerimizi kurtarma mücadelemiz devam edecektir” açıklamasıyla da gündeme geldi.

HAMAS’IN GAZZE LİDERİ
İsrail’in listesindeki bir diğer isim Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinvar. Sinvar için İsrail ordusundan Tuğamiral Daniel Hagari, “Yahya Sinvar bu saldırının kumandanıdır ve o ölü bir adamdır” ifadelerini kullanmıştı.

OPERASYONUN PLANLAYICISI ‘MİSAFİR’
Üçüncü isim ise Aksa Tufanı’nın planlayıcısı olarak bilinen Muhammed Deif. ‘Misafir’ lakaplı Deif’in yıllardır onlarca suikasttan kurtulduğu biliniyor.

Saldırı stratejisini geliştirmesiyle bilinen Deif Hamas’ın askeri kanadının başında yer alıyor ve El Kassam Tugayları’nın bulunması zor lideri olarak görülüyor.

İsrail istihbaratından kaçmak için her geceyi farklı bir evde geçirmesi nedeniyle Financial Times, Deif’in lakabının da buradan geldiğinin altını çizdi. İngiliz gazeteye konuşan Filistinli profesör Mkhaimar Abusada, ‘Bu saldırıdan önce Deif kutsal bir kişiydi ve hem Hamas hem de Filistinliler tarafından saygı duyuluyordu’ dedi.

Filistinli profesör son operasyon ile Misafir’in gördüğü saygının artacağını belirtti.

KASSAM TUGAYLARI SÖZCÜSÜ
İsrail’in ölüm listesindeki son isim ise İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde. Ebu Ubeyde, Gazze’deki saldırılarına karşı, “Uzun bir mücadeleye ve tüm olasılıklara hazırız. Düşmanımız hayal kırıklığı ve utançtan başka bir şey elde edemeyecek. Aksa Tufanı operasyonumuz, İsrail işgal güçlerinin başlattığı saldırılara karşı bir tepkidir ve kutsallarımızı savunmaktır” sözlerini kullanmıştı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.