Türkiye’de Balkanlar-Afrika savaşı her an yaşanabilir

Türkiye’de Balkanlar-Afrika savaşı her an yaşanabilir
A+
A-

Ekim ayında son bahar soğukları beklenirken Hava Forum’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Forum, Afrika-Balkanlar ‘savaşı’nın başladığını ‘Tehlikeli’ sözleriyle paylaştı. Hava Forum’un paylaşımına göre 19-20 Ekim tarihleri arasında Güney’de Afrika sıcak hava dalgası, Kuzey’den ise Balkan soğuğu Türkiye’ye baskı kuruyor. Öyle ki eğer Afrika, Balkanlar’ı yenerse termometreler 30 dereceyi görecek. Ancak Balkanlar bu savaşın galibi olursa Türkiye donacak.

Bunaltıcı ve kavurucu yaz mevsiminin ardından Türkiye’de Ekim ayıyla birlikte dört mevsimi bir arada yaşıyor. Akdeniz’de yazdan kalma günler yaşanırken Doğu Karadeniz’in yüksek rakımlı bölgeleri kar yağışına teslim oldu.

Marmara başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nde tam bir sonbahar havası hakim olurken sağanak yağış uyarısı yapıldı.

ANADOLU’DA METEOROLOJİK SAVAŞ BAŞLADI!
Ancak Hava Forum Twitter (X) hesabından kritik bir paylaşım gerçekleştirdi. “Tehlikeli” sözlerinin yer aldığı paylaşımda Balkanlar ve Afrika meteorolojik savaşının Türkiye için başladığını yazdı.

YA KAVRULACAĞIZ YA DONACAĞIZ!
Hava Forum’un paylaşımına göre 19-20 Ekim tarihleri arasında Güney’de Afrika sıcak hava dalgası, Kuzey’den ise Balkan soğuğu Türkiye’ye baskı kuruyor. Öyle ki eğer Afrika, Balkanlar’ı yenerse termometler 30 dereceyi görecek. Ancak Balkanlar bu savaşın galibi olursa Türkiye donacak.

Hava Forum’un paylaşımı şöyle:

Büyük bir savaş başladı. Meteorolojik bu savaşın adı Balkanlar ve Afrika… 19-20 Ekim civarı bize doğru atak yapmak isteyen Afrika sıcak hava dalgası var. Balkanlar’a çok baskı kuruyor. Afrika, Balkanlar’ı derdest ederse ve ülkemize gelirse 30’lu değerlere çıkarız. Tehlikeli…

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.