Gazze’de ilaç ve tıbbi malzeme tükendi 

Gazze’de ilaç ve tıbbi malzeme tükendi 
A+
A-

İsrail kuşandığı zalimlikle abluka altına aldığı Gazze’ye ölüm yağdırmaya devam ediyor. Bir milleti yok eden İsrail’in saldırılarında şu ana dek 3 bin 500 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze’de hastaneleri, okulları hatta yardım depolarını dahi bombalayan İsrail kente gelen yardımlara da engel oluyor. Hastaneler alarm verirken Gazze’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah’ta yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi Müdürü İyad el-Caberi, hastanedeki durumun “çok riskli” bir boyuta ulaştığını söyledi.

STOKLAR TÜKENDİ
Aksa Şehitleri Hastanesi’nin Gazze’nin orta kesiminde binlerce hastaya hizmet sunduğuna dikkati çeken Caberi, “Binlerce yaralı ve hastanın hayatı tehlikede.” ifadelerini kullandı.

“İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’yi her türlü giriş çıkışa kapatması nedeniyle hastanedeki önemli ilaç ve tıbbi malzeme stoku tükendi.” diyen Caberi, uluslararası kuruluşlara İsrail’in Gazze’ye tıbbi malzeme girişine izin vermesi için müdahale etmeleri çağrısında bulundu.

İLAÇLARI SINIRDA BEKLETİYOR
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün Gazze’deki sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, DSÖ’nün Gazze için bölgeye gönderdiği tıbbi malzemelerin 4 gündür sınırda beklediğini kaydetmişti.

Ghebreyesus, hayat kurtarıcı sağlık malzemelerini Gazze’ye ulaştırmaya başlamak için acil erişime ihtiyaç olduğuna işaret ederek taraflar arasındaki şiddetin durması gerektiğini ifade etmişti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.