İkinci mülteci krizi kapıda

İkinci mülteci krizi kapıda
A+
A-

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 22. günde tüm şiddetiyle devam ederken Avrupalı lider, yaşanan savaşın 2015 mülteci krizine benzer bir durumun yaşanmasına neden olabileceğini söylüyor.

Euronews’te yer alana haber göre, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “terörizm riskine” dikkat çekerken, görevden ayrılan Polonyalı mevkidaşı Mateusz Morawiecki, “Bu çatışmaya kesinlikle başka bir büyük yasadışı göç dalgası eşlik edecek” değerlendirmesinde bulundu.

“BÖLGEDE İSTİKRAR AVRUPALILARIN ÇIKARINA”
Brüksel’de yapılan zirvede konuşan Orban, “Bölgede istikrar Avrupalıların çıkarına. İsrail ve Mısır istikrarsızlaşırsa, bu bölgeden göç akınları hemen Avrupa’ya gelecektir” dedi.

Çatışmaların Lübnan’a sıçramasından endişe duyan Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, AB’nin “bu soruna yanıt vermeye hazır” olmasını ve kendi ülkesi gibi “ön cephedeki ülkelere” yardım etmesini umduğunu ifade etti.

“2015 BİZE NELER OLABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ”
Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola da bu riskten bahsetti. Maltalı lider, “Çatışmanın uzaması halinde, Lübnan’daki Suriyeli mülteciler gibi mültecileri de düşünmeliyiz. Bu bizi daha önce deneyimlediğimiz bir duruma geri getirebilecek bir gerçeklik. 2015 bize neler olabileceğini gösterdi” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 4 milyon Ukraynalı mültecinin yaşadığı AB’de çok sayıda ülke yeni göç dalgalarına karşı olduğunu söylüyor.

Avrupa, 2015 yılında Türkiye, Lübnan ve Ürdün’deki Suriyeli mülteci kamplarında yaşam koşullarının kötüleşmesi nedeniyle, çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu bir mülteci akınına uğradı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.