İsrail hedef gözetmiyor!

İsrail hedef gözetmiyor!
A+
A-

İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim’de başlayan savaş tüm şiddeti ve yıkıcılığıyla 22’nci gününe girerken İsrail güçleri Gazze’ye yönelik saldırılarının dozunu arttırdı. Dün gece saatlerinde topyekûn abluka altına alınan Gazze, şimdiye kadarki ‘en şiddetli’ hava saldırılarına maruz kaldı.

Gazze’deki insanlık dramında 22. gün: Ölü ve yaralılarla ilgili bilgi alınamıyor Gazze’deki insanlık dramında 22. gün: Ölü ve yaralılarla ilgili bilgi alınamıyor

Gazze Şeridi’ndeki 2,3 milyon insanın birbirleriyle ve dış dünyayla iletişimleri kesilirken, bölgeye ambulans ve yardım ulaşamıyor, ölü ve yaralılarla ilgili bilgi alınamıyor.

İsrail ordusu ise Gazze sınırında yapılanların İsrail’in resmi kara harekâtı olmadığını bildirerek kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Öte yandan, İsrail’in bu gece yarısı düzenlediği hava saldırılarında Şifa ve Endonezya hastanelerinin çevresi ile Gazze Şeridi’ndeki Bureyc Mülteci Kampı’nı hedef aldığı bildirildi.

DSÖ, Gazze için çağrıda bulundu: Yaralılara ulaşamıyoruz DSÖ, Gazze için çağrıda bulundu: Yaralılara ulaşamıyoruz

YANLIŞLIKLA KENDİ ASKERLERİNİ BOMBALADI
Yerel medyanın aktardığı bilgilere göre, İsrail uçakları Gazze sınırı yakınlarında yanlışlıkla kendi askerlerini vurdu.

Haberde, “İsrail uçakları yanlışlıkla Gazze sınırında bir grup İsrail askerini bombaladı” ifadesi yer aldı.

DAHA ÖNCE DE BOMBALAMIŞTI
Savaşın ikinci gününde İsrail güçleri Gazze sınırı yakınındaki Aşdod kentinde bir araca ateş açmıştı. İsrail güçlerinin dur ihtarına uymayan ve Gazze yakınlarından İsrail’in orta kesimlerine doğru gitmek isteyen araçta öldürülen kişinin İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştı.

Savaşın üçüncü gününde ise Celil Garbi yakınındaki bir Yahudi yerleşim yerinde görev yapan İsrail güçleri, kontrol noktasına hızlıca yaklaşan araca ateş açmıştı. Saldırı sonucu 4 İsrail askeri yaralanarak hastanelere kaldırılmıştı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.