Ev sahibinden kiracıya IBAN oyunu…

Ev sahibinden kiracıya IBAN oyunu…
A+
A-

Bir ev sahibi, kira sözleşmesi sona erdiğini iddia ederek banka hesabını kapattı. Ancak kiracı, ev sahibinin başka bir IBAN’ını bulup kirayı yatırmaya devam etti. Bu durum ev sahibinin planlarını bozdu. Sonrasında ev sahibi, kiracısını “IBAN’ımı ele geçirdi” diyerek şikayet etti. Dosyayı inceleyen savcılık dikkat çekici bir karara imza attı. Ev sahibinin, kiracısını zor durumda bırakmak için bilerek banka hesabını kapattığını vurguladı ve iyi niyetli olmadığı sonucuna vardı.

Son iki yılda fahiş bir şekilde artış gösteren kiralar sebebiyle bakanlık çeşitli uygulamaları devreye soktu. Kiracıdan yana olan uygulamalar devreye girince kurnaz ev sahipleri de kiracısını çıkartmak için çeşitli yollara başvuruyor.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre; 62 yaşındaki Nejla S., 2021 yılının Kasım ayında Sıdıka B.’nin evini 3 bin 600 liraya kiraladı.

Ekim ayına kadar da kirasını düzgün bir şekilde ödedi. Ancak 56 yaşındaki ev sahibi Sıdıka B. kiracısının 2023 yılının Ekim ayında sözleşmenin bittiğini belirterek banka hesabını kapattı. Bunun üzerine ev sahibin başka bir IBAN numarasını bulan kiracı, ücreti oraya yatırarak ev sahibinin oyununu bozdu.

‘IBAN’IMI ELE GEÇİRDİ’ DEDİ
Tüm bunlara rağmen ev sahibinden yeni bir hamle geldi. Savcılığa giden ev sahibi kiracısını şikayet etti. “Nejla Hanımın sözleşmesi Ekim 2023’te bitti. Bu sürece kadar kira ücretini sözleşmedeki IBAN’a yatırıyordu. Sözleşmesi bittiği için bu IBAN’a bağlı hesabı kapattım. Nasıl elde ettiğini bilmediğim bir şekilde maaş hesabımın IBAN’ını ele geçirmiş ve kiracıymış, kira sözleşmesi devam ediyormuş gibi buraya para yatırmaktadır” dedi. İBAN bilgisini ele geçiren kiracısından şikayetçi oldu.

SAVCILIKTAN DİKKAT ÇEKEN KARAR
Mağdur durumdaki kiracı Nejla S. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardındansa savcılık dikkat çeken bir karara imza attı.

‘EV SAHİBİ İYİ NİYETLİ DEĞİL’
Şüpheli kiracı Nejla S.’nin kiracılık akdinin halen devam ettiğini belirten savcılık, ev sahibinin kiracısının zorda kalmasını sağlamak için banka hesabını özellikle kapattığını vurguladı.

Kiracının ev sahibinin IBAN numarasını öğrenerek kira ücretini yatırmasının “kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçunun unsurlarını oluşturmadığının altını çizen savcılık, “Ev sahibinin bahse konu olayda iyi niyetli olmadığı anlaşılmıştır” dedi.

Kiracı ve ev sahibi arasındaki uyumsuzluğun hukuk mahkemesinde çözüme ulaştırılabileceğini kaydederek şüphelinin savunmasının alınmasına gerek dahi görülmediğini aktardı. Takipsizlik kararı verdi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.