Gazze’deki zorunlu göç konusunda BM’den uyarı!

Gazze’deki zorunlu göç konusunda BM’den uyarı!
A+
A-

Filistin’de katliamlarını aylardır sürdüren İsrail şimdi de halkı göçe zorluyor. (BM) Barınma Hakkı Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal, İsrail’in Filistinlileri zorla yerinden ederek topraklarından göndermek için bazı ülkelerle gizli görüşmeler yaptığına yönelik çıkan haberlerin ardından “Gazze nüfusunun zorla gönderilmesi, özellikle de çok sayıda çocuk olduğu düşünüldüğünde bu bir soykırım eylemidir” dedi.

Filistinlileri vatanlarından koparmak isteyen İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri zorla yerinden ederek topraklarından göndermek için başta Kongo Demokratik Cumhuriyeti olmak üzere dünyanın dört bir yanından ülkelerle görüşüldüğü iddia edildi. İddiaların ardından BM Barınma Hakkı Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Rajagopal, “Gazze nüfusunun zorla gönderilmesi, özellikle de çok sayıda çocuk olduğu düşünüldüğünde bu bir soykırım eylemidir. Gazze nüfusunun zorla nakledilmesi, özellikle de çok sayıda çocuk olduğu düşünüldüğünde, bir soykırım eylemidir. Kongolu veya diğer devlet yetkilileri, herhangi bir nüfus transferini kabul etmeleri halinde soykırıma yardım ve yataklıktan suçlu olacaklardır” dedi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.