MİT’in MOSSAD operasyonunun detayları ortaya çıktı

MİT’in MOSSAD operasyonunun detayları ortaya çıktı
A+
A-

MİT ve Emniyet’in İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’a yönelik 8 ilde yürüttüğü ‘Köstebek’ operasyonuna ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İsrailli ajanların detay verilmeyen iş ilanlarıyla topladığı kişilere yurtdışında lüks otellerde yüklü miktarda ödeme yaptığı belirlendi. MOSSAD’ın elemanı olan zanlıların Filistinli aile ya da araçlarını fotoğrafladığında fotoğraf başı 100 dolar ödeme yapıldığı tespit edildi.
İsrail, geçtiğimiz gün Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri’ye suikast düzenledi. Geçtiğimiz ay, İsrail istihbarat ajanslarının Orta Doğu genelinde, Türkiye de dahil olmak üzere Hamas üyelerine yönelik suikast planları olduğunu açıklamış, Türkiye ise buna karşılık İsrail’in Türkiye topraklarında kanunsuz herhangi bir operasyona kalkışması sonucundan “ciddi sonuçlarla” karşılaşacağı konusunda uyarmıştı. Son 3 yıldır MOSSAD’ın Türkiye’deki yasadışı faaliyetlerine yönelik önemli operasyonlara imza atan Milli İstihbarat Teşkilatı son olarak İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’a yönelik 8 ilde İstanbul Emniyeti ile birlikte “Köstebek” operasyonu düzenledi. 34 kişinin gözaltına alındığı operasyonun detaylarına ulaşıldı.

MOSSAD AJANLARI ELEMANLARIYLA YURTDIŞINDA GÖRÜŞTÜ

Sabah’ın haberine göre; Sosyal medya siteleri üzerinde detay verilmeyen iş ilanları veya linkleri paylaşılarak kullanılmaya uygun kişileri eleman olarak aldıkları ortaya çıkarken, seçilen kişilerin ihanet duygusuna kapılmaması ve psikolojik olarak rahatlaması amacıyla yüklü miktarda ödemeler yapılarak desteklediklerini belirlendi. Türkiye’ye giremeyen MOSSAD ajanlarının eleman olarak aldıkları kişileri yurtdışında lüks otellerde ağırlayarak görüşmeleri orada sağladıkları, bu kişilere takip, gözetleme, foto dokümanter, keysing, raporlama gibi eğitimler verdikleri belirlendi.

FOTOĞRAF BAŞI 100 DOLAR

İsrail servisinin, kaynaklarıyla sadece yazılı olarak iletişim kurduğu belirlenirken, yapılacak ödemelerde ise canlı kurye kullandıkları tespit edildi. İsrail istihbaratının kripto para ve havale sistemini kullanarak paranın izini kaybettirmeye çalıştığı, canlı kurye olarak kullandığı kişileri de sosyal medyada verdiği ilanlarla temin ettikleri belirlendi.

Para transferlerinin illegal bahis veya kumar parası olduğunu belirterek canlı kuryelerinde bu şekilde ikna edildiği öğrenildi. MOSSAD’a çalışan kişilere Türkiye’de İsrail’e muhalif ve Filistinli ailelerin adres tespiti ile fotoğraflamalarının yaptırıldığı soruşturma dosyasına girdi. Buna göre, MOSSAD’ın elemanı olan zanlıların Filistinli aile ya da araçlarını fotoğrafladığında fotoğraf başı 100 dolar ödeme yapıldığı tespit edildi. Bunun yanı sıra Filistinli ailelerin yaşadıkları evlerdeki İP adreslerinin tespit edilmesi, Wİ-Fİ şifrelerinin ele geçirilmesi ve hedef bölgelerdeki kameraların tespit edilerek hacklenmesini yapan elemanlara ise yüklü miktarda para gönderildiği öğrenildi.

AMBULANS ŞİRKETİ KİRALAMA, GÜVENLİ EV TEMİNİ

İsrail İstihbarat Servisi tarafından, taktik elemanlarına yaptırdığı görevlerin yanı sıra MOSSAD’ın Türkiye’deki eylemlerde kullanılmak üzere İran ve Irak sınırından Türkiye’ye kaçak insan ve mal geçirme planı da deşifre oldu. MOSSAD’ın eylemlerde mülteci kullanmayı planladığı tespit edilirken, gözaltına alınan şüphelilere yapılacak eylemlere ilişkin güvenli ev bulmaları, eylemde kullanmak için ambulans şirketi ayarlanması gibi hazırlıklarında yaptırıldığı kaydedildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın MOSSAD’a yönelik yaptığı Köstebek operasyonu son 3 yılda yapılan dördüncü operasyon oldu. Ekim 2021’de yapılan Muteni operasyonunda İsrail İstihbarat Servisinin Malezya’da kaçırmaya çalıştığı Filistinli mühendis Omer Al Belbaisy’e yönelik Türkiye’deki girişimleri engellendi. Operasyonda 29 kişiye adli işlem yapıldı.

2022 yılı Aralık ayında yapılan Neoplaz operasyonunda ise 68 kişi yakalandı. 2023 Nisan ayında yapılan Nekpet Operasyonunda ise İsrailli ajanlar ile yurtdışında düzenli şekilde buluşan ve İsrail İstihbaratının verdiği görevleri yerine getiren Selçuk Küçükkaya ve 16 kişiden oluşan şebeke çökertildi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.