İsrail medyasının ‘7 Ekim’ iddiası gündem oldu!

İsrail medyasının ‘7 Ekim’ iddiası gündem oldu!
A+
A-

İsrail medyası, ülkenin ordusuna bağlı bir istihbarat biriminin, 7 Ekim’deki Hamas saldırısından önce ordu ve siyasi çevrelerdeki üst düzey isimleri 4 kez uyardığını yazdı. Söz konusu istihbarat birimi başkanının, “Savaşın başlamasından haftalar önce Hamas’ın Gazze Şeridi’nde sessizliği korumakla ilgilendiğini savunan temel değerlendirmenize itiraz etmeye çalıştım” ifadesi aktarıldı.

İsrail ordusuna bağlı bir istihbarat biriminin, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği “Aksa Tufanı” saldırısından önce ordu ve siyasi çevrelerdeki üst düzey isimleri 4 kez uyardığı iddiası, İsrail’de gündem oldu.

The Times of Israel gazetesinin Kanal 12’den aktardığı haberinde, istihbarat birimi başkanının, “Hamas saldırısı” olabileceği konusunda eylül ayında orduya 4 defa uyarıda bulunduğu belirtildi.

GÖRÜŞÜNDE ISRARCI OLDU

Haberde, söz konusu yöneticinin, eylül ayı sonlarında ordu ve siyasi hiyerarşideki tüm üst düzey karar vericilere, “Hamas’ın caydırıldığına ilişkin yaygın değerlendirmeye karşı” iki kez uyarıda bulunduğu ve benzer görüşü daha sonra orduya iki defa daha sunduğu bildirildi.

İsmi açıklanmayan yetkilinin konuya ilişkin 3 Aralık’ta yazdığı mektuba yer verilen haberde, bu kişinin, “Savaşın başlamasından haftalar önce Hamas’ın Gazze Şeridi’nde sessizliği korumakla ilgilendiğini savunan temel değerlendirmenize itiraz etmeye çalıştım” ifadesi aktarıldı.

Yetkilinin bu uyarıları 21 ve 26 Eylül tarihlerinde askeri ve siyasi kademedeki karar vericilere yazılı olarak sunduğu, sözlü olarak da 26 ve 27 Eylül’de dile getirdiği belirtildi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.