MHP’den Murat Kurum açıklaması

MHP’den Murat Kurum açıklaması
A+
A-

Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bugün Başkent Kulisi programında MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül’ü ağırladı.

Bülbül’ün açıklamalarından satır başları:

(Murat Kurum’un adaylığı) Çalışma tarzıyla, duruşuyla ve birikimiyle İstanbul’a çok iyi hizmetler verebileceğini görüyorum. Murat Kurum eğer başkan adayı gösterilirse İmamoğlu ile aradaki başarı farkını ortaya koyabilir.

YARGITAY-AYM TARTIŞMASI

Bu meseleyi sadece Can Atalay konusuyla kısıtlarsak yanlış olur diye düşünüyorum. Can Atalay’ın şahsı bizim için önemli değil, hakkında karar verilmiş bir kişi. Can Atalay yapmış olduğu bireysel başvuruda 120 bin başvurudan biridir.

Siz sadece yargısal bir denetim yapmıyorsunuz demektir. HDP ile yapılan kapatma davasıyla ilgili konuşulacak bir şey mi kaldı? Nedir sizin yapmaya çalıştığınız şey. Terör örgütü elebaşına Meclis’ten gönderdikleri selamları görüyoruz. Siz AYM olarak neyi bekliyorsunuz? Can Atalay meselesi olduğu zaman hemen çok hızlı bir karar. Peki siz bu şekilde siyaseti de yönlendirecek bir rol peşindeyseniz bu olmaz.

ÖZGÜR ÖZEL’İN CELLAT BENZETMESİ

Kendi hakimleri istedikleri kararları çıkarınca Özgür Özel şak şak alkışlasın. Yargıtay üyeleri için cellat benzetmesi yapsın.

Geçen terörü kınadığımız bir metin vardı, tartışmadan çok uzak bir metindi. Özgür Özel, kendisinin içerisine dahil olmadığı bir metin olmadığı için reddetti.

Liderlik makamı bu tür şeyleri kaldırabilecek bir makam değildir. Bu değerlendirmeler de aynı manada çok ham, iyi düşünülmemiş, ülkemize fayda getirmeyecek çalışmalar.

2023 seçimleri sonrasında muhalefette bir hasar tespiti yaptığınızda, muhalefetin yaşadığı bir bozgun. Siyasi partiler nazarında değerlendirmiyorum. Büyük bir bozgun içerisindeler.

TEPKİ ÇEKEN DİZİLER

3-4 sene önce insanların psikolojik durumlarına göre diziler furya olmuştu. Şimdi de toplumsal sinir uçlarını tahrik eden çalışmaların olduğunu görüyoruz. Bunları bir kurgunun parçası olarak değerlendirmek zorundayız.

Türkiye’yi iç tartışmaya yönelik tartışmalar başladığında bölgemizde bir şeyler oluyor.

YEREL SEÇİMLER

Kaybetme ihtimallerinde dahi bir takım olaylar çıkacaktır. Çirkeflerle karşılaşılabilecektir.

Türkiye artık bölgesel meseleler de değil küresel meselelerde de adından söz ettirecek konumda. Türkiye ile uğraşan tüm yapılar için haz edilecek bir durum değil. Bizim hedefimiz 2024 ile 2028 arası siyasi istikrarla, sanayisinde savunmasında şartları olgunlaşmış bir Türkiye’yi oluşturmak.

KAYNAK: HABER7

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.