Elon Musk’tan uyuşturucu iddialarına cevap

ABD basınından Wall Street Journal gazetesinin, Elon Musk’ın ecstasy, LSD ve hatta kokainin yanı sıra psikedelik mantarlar gibi zihin değiştiren maddeleri çalışanların önlerinde birkaç yıl boyunca tekrar tekrar aldığını gördüklerini iddiasına Musk cevap verdi.

Elon Musk’tan uyuşturucu iddialarına cevap
A+
A-

Elon Musk WSJ’nin iddiasını reddeden açıklama bulundu. Ayrıca Space X şirketinin toplantısından 1 saati aşan bir video paylaşıldı.

Musk, X’de paylaştığı başka bir twitinde ise Wall Street Journal için “çöp” ifadesini kullandı.

WSJ, “Şu anda 52 yaşında olan Musk’a yakın kişiler, başta ketamin tüketimi olmak üzere uyuşturucu kullanımının devam ettiğini söyledi” iddiasında bulunmuştu.

SpaceX’teki isimsiz kaynaklar, 2017 SpaceX toplantısını anlatırken, “Musk’ın davranışlarının gözle görülür şekilde değiştiğine dair ilk örneklerden biri olarak gösterdiğini ve tuhaf bir şekilde anlaşılmaz hale geldi, sözlerini geveleyerek ve geveleyerek konuşuyordu.” demişti.

Gazete, “Toplantıdan sonra SpaceX yöneticileri Musk’ın uyuşturucu kullandığına dair endişelerini özel olarak konuştular. Birisi olayı ‘saçma’, ‘akılsız’ ve ‘utanç verici’ olarak tanımladı.” diye yazdı.

musk_1

İddialara karşılık Musk, WSJ’nin papağan kafesini doldurmaya yetmediğini söyledi.

Musk’ın girişimci Joe Rogan’ın podcast’inde açıkça esrar içtiği görüntülenmişti.

Ancak keyif amaçlı esrar kullanımı New York gibi birçok eyalette yasal.

Musk, 2018’deki Rogan olayından sonra üç yıllık rastgele uyuşturucu testinden geçtiğini söyleyerek WSJ’nin uyyuşturucu iddialarını açıkça reddetti.

Gazetenin iddialarını “papağan kafesine sığmaz, üretkenliğini arttırırlarsa kesinlikle onları alacağım” sözleriyle alaya aldı.

Musk, SpaceX’in ABD uzay ajansı NASA’nın hükümet yüklenicisi olması ve astronotları Uluslararası Uzay İstasyonu’na ileri geri taşıma hakkına sahip olması nedeniyle özel bir inceleme altında.

Değeri 150 milyar doların üzerinde olduğu tahmin edilen en büyük özel ABD şirketi, tüketicilere roketle bir saatten kısa sürede dünya çapında seyahat satmayı ve aynı zamanda Mars’ta kalıcı bir insanlı üs kurmayı amaçlayan, sık sık halka açık bir şirket.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.