Gazze’den Mısır’a geçmek 10 bin dolar!

Gazze’den Mısır’a geçmek 10 bin dolar!
A+
A-

Hamas, İsrail’e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürerken Filistinlilerin yüzde 85’i yerinden edildi. Birçok Filistinli, Mısır sınırındaki Refah kentinde kurulan çadırlara yaşıyor.

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi bombalardan kaçan milyonlarca Filistinlinin ülkeye akın etmesinden endişe ettiği için Refah sınır kapısını kapalı tutmuştu. Daha sonra sınır açıldı ancak çok az sayıda Gazzelinin geçişine izin veriliyor.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre sadece parası olanlar rüşvet karşılığında sınırı geçebiliyor.

10 BİN DOLARLIK BEDEL
Gazze savaştan önce de abluka altındaydı. Bölgeden çıkış kolay olmuyordu. Kahire merkezli muameleciler, para karşılığı Gazzeliler’in bölgeyi terk etmesine yardım ediyordu.

Şimdi de durum farklı değil ancak bu yardımın bedeli artmış durumda. Savaş öncesi kişi başı 500 dolarla geçilen sınır için ödenen rüşvet 10 bin doları bulabiliyor. Sınırı geçmek isteyenlere ne kadar çok para öderlerse Gazze’yi o kadar çabuk terk edecekleri söyleniyor.

The Guardian haberinde ailesiyle Gazze terk etmek isteyenler arasında bağış kampanyası düzenleyenler olduğundan bahsediyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.