Murat Kurum’lu ilk İstanbul anketi yayınlandı! 

Murat Kurum’lu ilk İstanbul anketi yayınlandı! 
A+
A-

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine dair ilk anket sonuçları, AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un açıklanmasının ardından Yöneylem Araştırma tarafından paylaşıldı. 7-9 Ocak tarihleri arasında İstanbul’un 39 ilçesinde yapılan araştırmada, Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki oy farkı dikkat çekti.

İmamoğlu ve Kurum Oy Oranları Ne Durumda?

Yapılan araştırmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun oyları %39.1 olarak belirlenirken, AK Parti adayı Murat Kurum’un oyları %32.9 seviyesinde ölçüldü. Araştırmanın hata payı +/-2 olarak ifade edildi.

Kararsızlar ve Diğer Partilerin Durumu

İstanbul’daki kararsız seçmen oranı %9.7 olarak belirlenirken, bu oran İstanbul’daki seçim yarışında üçüncü büyük grup olarak görülüyor. Ankete katılanların %4.8’i DEM Parti’ye, %3.6’sı Yeniden Refah Partisi’ne, %2.8’i ise İYİ Parti’ye oy vereceklerini ifade etti. Ankete katılanların %4’ü oy kullanmayacaklarını belirtirken, diğer partilere oy vereceklerini söyleyenlerin oranı %2.9 oldu.

Yeniden Refah ve DEM Parti’nin Kilit Rolü

Yapılan ankette, Yeniden Refah Partisi ve DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde kilit rol oynayabileceği öngörülüyor. Bu iki partinin aldığı oy oranları, seçimin sonucunu önemli ölçüde etkileyebilir.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.