Hüseyin Sözlü, Devlet Bahçeli’nin danışmanlığından alındı

Hüseyin Sözlü, Devlet Bahçeli’nin danışmanlığından alındı
A+
A-

Türkiye 31 Mart 2024’te Mahalli İdareler Seçimleri için sandık başına gidecek. Seçimler öncesi aday belirleme de artık siyasi partiler son düzlüğe girdi. Seçimler öncesi ittifak ve işbirliği görüşmeleri sürüyor.

Cumhur İttifakı, MHP ve AK Parti işbirliğinde anlaştı. Buna rağmen Millet İttifakı resmen dağıldı. Cumhur İttifakı bileşeni MHP’de sürpriz bir gelişme yaşandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Semih Yalçın X hesabından MHP Genel Merkezi’nin aldığı kararları duyurdu.

Bu kapsamda daha önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Hüseyin Sözlü’nün görevden alındığını açıkladı. Adana’nın 3 ilçesinde MHP’nin parti teşkilatları kapatıldı.

Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle, Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin…

— E. Semih Yalçın (@E_SemihYalcin) February 1, 2024
Yalçın X hesabından alınan kararları şu şekilde duyurdu:

Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle, Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, başdanışmanlık görevinden alınmış olup, tedbirli olarak merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.