Krediler uçuşa geçti

Krediler uçuşa geçti
A+
A-

Merkez Bankası’nın faiz artırım kararı sonrasında vatandaşların gözü kulağı bankaların krediler için uygulayacağı faiz oranlarına çevrildi. Ev almak isteyenler için hükümetin ilk ev alacaklara verilecek düşük faizli kredileri beklerken konut kredilerinin faizleri ise uçuşa geçti. Uzmanlar ise ev almak için tam zamanı olduğunu belirtiyor. Birikimi olanların gayrimenkule yönelmeleri gerektiği ifade ediliyor. Emlakçılar ise 31 Mart 2024 Mahalli İdariler Seçimleri sonrasında ev fiyatlarında zam beklediklerini dile getirdi.

KAMU BANKALARINDA SON DURUM

Konut kredilerindeki aylık taksit ödemeleri için özellikle kamu bankaları daha sık araştırılıyor. İşte 1 milyon TL konut kredisi çekmek isteyenler için Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank güncel faiz ödemelerinde son durum:

ZİRAAT BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ

Ziraat Bankası’nda konut kredisi çekmek isteyenler için ortalama olarak faiz oranının yüzde 3.89 olduğu görüldü. 120 ay vade ile aylık taksit tutarının 39.303,25 TL olduğu kredi de yıllık maliyet oranının yüzde 59.0227 olduğu dikkatlerden kaçmadı. İşte bankanın geri ödeme tablosu:

Konut alacaklar dikkat. Krediler uçuşa geçti. İşte bir milyon TL'lik kredinin aylık ödemesi. Ev almak hayal oldu

HALKBANK KONUT KREDİSİ

Konut kredilerinde araştırılan ve dikkat çeken bir diğer banka da Halkbank oluyor. Konut kredisi çekmek isteyenler için 1 milyon TL konut kredisi faiz oranının yüzde 3,79 olduğu açıklandı. 120 ay vadede aylık geri ödeme 38.341,58 olduğu konut kredisinde toplam geri ödeme 4.600.989,60 TL olduğu duyuruldu.

Konut alacaklar dikkat. Krediler uçuşa geçti. İşte bir milyon TL'lik kredinin aylık ödemesi. Ev almak hayal oldu - Resim : 2

VAKIFBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ

Vakıfbank’ta 1 milyon TL konut kredisi çekmek isteyenler için uygulanacak olan faiz oranının yüzde 3,79 olacağı açıklandı.

Konut alacaklar dikkat. Krediler uçuşa geçti. İşte bir milyon TL'lik kredinin aylık ödemesi. Ev almak hayal oldu - Resim : 3

38.341,58 TL aylık taksitin olacağı kredi de geri ödeme 4.600.987,28 TL olduğu duyuruldu. Vade miktarı 120 ay olarak açıklandı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.