Evlendirme dairelerinde yeni dönem

Evlendirme dairelerinde yeni dönem
A+
A-

Evlendirme dairelerinde Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi dönemi başladı. Bugüne kadar başvuru aşamasında kişilerin kimlikleri üzerinde bulunan fotoğraf ve imzaların kontrolleri gözden geçirmek suretiyle yapılırken; artık KEC cihazları ile T.C. Kimlik Kartı doğrulaması yapılacak. Uygulama ilk olarak Bayrampaşa Belediyesinde başlandı.

GÜVENLİK ARTIRILDI
Bayrampaşa evlendirme memurları artık KEC cihazları ile T.C. kimlik kartı doğrulaması yapıyor. Evlilik için müracaata gelen çiftlerin çipli kimlik kartı ile T.C. Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kimlik Paylaşım Sistemi üzerindeki kimlik doğrulama sistemine ve Belediye AKOS sistemine bilgilerinin kaydedilmesinin ardından, evlenecek olan çiftlere talep ettikleri tarihler için nikâh randevuları oluşturuluyor. Böylece nikâh işlemleri öncesi ve nikah günü oluşabilecek herhangi bir sahteciliğin önüne geçilmiş olunuyor.

SAHTE KİMLİKLE İŞLEME SON
Çipli kimlik kartı kullanımı ile parmak izi doğrulamasının olası sahteciliğin önüne geçmek için çok önemli olduğunu belirten Bayrampaşa Belediyesi Evlendirme Şefi Metin Kutbay, başvuru aşamasında kişilerin kimliklerindeki fotoğrafı ile fiziki değişimleri (saç ekimleri, estetik operasyonlar, küçük yaşlarda çekilmiş olan fotoğraflar, imza uyuşmazlığı) gibi nedenlerden dolayı kişinin kimliği üzerinde şüpheye düşüldüğünü söylüyor ve ekliyor: “Sahte kimliklerle başvurunun önüne geçmek, evlilik işlemlerinin daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütebilmesinin sağlanması, büyük önem arz ediyor. Bu sistemle birlikte evlenecek olan çiftlerin ve nikah işlemlerini yürüten evlendirme memurlarının güvenliğini sağlamış oluyoruz. Bu uygulama vatandaşlarımız tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.