İşte evlilik kredisine başvuru tarihi ve şartları…

İşte evlilik kredisine başvuru tarihi ve şartları…
A+
A-

Yeni evlenecek çiftlerin ve projelerini hayata geçirmek isteyen gençlerin merakla beklediği uygulama başlıyor. Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasına yönelik yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Fonla evlilik yolundaki gençlere 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. İşte detaylar…

48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi yeni gelişme yaşandı. Aile ve Gençlik Fonu’nun yapısına ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan fona petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından elde edilen gelirin yüzde 20’si aktarılacak.

Aile ve gençlik fonu kapsamında gençlerin girişimciliğe yönelik projeleri desteklenecek, aile kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak.

Fonun yönetim kurulu hazine ve maliye, aile ve sosyal hizmetler, gençlik ve spor, enerji ve tabii kaynaklar ile sanayi ve teknoloji bakan yardımcılarından oluşacak.

BAŞVURULAR 15 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

Fon kaynakları ve aktarımlarına ilişkin mali veriler her 6 ayda kamuoyu ile paylaşılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da cuma günü uygulamanın detaylarını paylaşmıştı. Bakan Göktaş, başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınmaya başlanacağını belirtti. Göktaş, 48 ay vadeli faizsiz evlilik kredisi için pilot olarak deprem bölgesinden başlanacağını söyledi.

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Bakan Göktaş, başvuru için Bakanlığın “aile.gov.tr” internet sitesini işaret etti. Göktaş, “Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor” karşılığını verdi. Başvuru için gerekli diğer şartların da yakın zamanda açıklanacağını belirten Göktaş, “Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacak, onların hizmetine sunacağız” dedi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.