Sivas’ta eğitim alanında örnek çalışmalar yürütülüyor

Sivas’ta eğitim alanında örnek çalışmalar yürütülüyor
A+
A-

Sivas’ta eğitim alanında örnek çalışmalar hayata geçiriliyor. Sivas Valiliği himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar, öğrencilerin akademik başarısını artırırken, çok yönlü gelişimlerine de katkı sağlıyor. Eğitim camiası, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener’in istişareyi ön planda tutan bir yaklaşımla, öğretmen ve okul idarecilerinin motivasyonunu üst seviyeye çıkardığını, başarı için çok önemli olan bu sinerjinin öğrencilerin gelişimlerine pozitif olarak yansıdığını dile getiriyor. Diğer yandan Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi’nin eğitim alanındaki tüm proje/çalışmalara destek vermesi ve kurumlar arası işbirliği çalışmalarına önem verilmesi, kenttin eğitimdeki başarısına büyük katkı sağlarken, kentin ana gündem maddelerinden en önemlisinin eğitim olarak görülmesi, gıpta ile takip ediliyor.

Kentte, HEDEF Projesi ile öğrencilerin sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal alanlardaki gelişimlerini destekleyen çalışmalar yürütülürken, MİRAS Projesi ile de akademik başarıyı artıracak çalışmalar hayata geçiriliyor. Tüm bu çalışmaların öğrencilerin gelişimi ve akademik başarısına katkısı kapsamlı bir şekilde analiz edilirken, elde edilen veriler ışığında çalışmaların ilerleyişi şekillendiriliyor. Öğretmenlerin motivasyonunu artıran bir yaklaşımla tüm proje ve çalışmaların etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayan il milli eğitim müdürlüğü, sahanın kahramanı olan öğretmenlerin özverili çalışmaları ile her alanda başarı ivmesini yukarı taşıyor.

SPORDA, SANATTA, BİLİMSEL ALANDA ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNE GÖRE YENİ BECERİLER KAZANIYOR

HEDEF Projesi kapsamında izleme ve değerlendirme ekipleri oluşturulurken İl Milli Eğitim Müdürlüğünce geliştirilen modül üzerinden yapılan tüm çalışmaların takibi ve analizleri gerçekleştiriliyor. Okullar belirlenen alanlarda kendi iklimine göre de birçok çalışma gerçekleştirirken, bu çalışmalar belirli aralıklarla modüle işleniyor.

“Hedef; Sanat, Spor, Rehberlik, Bilim, Okuyan Nesil” gibi alt proje başlıkları ile sosyal, sportif, sanatsal, bilimsel ve kültürel çalışmalar yürütülürken, hem öğrencilerin farklı alanlardaki yetenekleri keşfediliyor, hem de becerilerinin gelişmesine katkı sağlanıyor. Devamsızlığı Azaltma Projesi (SİDAP) ile öğrencilerin okula devam durumları takip edilirken, devamsızlıkları azalmak için çalışmalar yürütülüyor. Öğrenci Veli Destek Sistemi (ÖVDES) il genelindeki gönüllü rehberlik öğretmenleri tarafından online sistem üzerinden online rehberlik hizmeti gerçekleştiriliyor.

“Hedef Değerler Eğitimi Projesi ile değerler eğitimi alanında da önemli çalışmalar yürütülürken öğrencelerin milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

İl genelinde yürütülen çalışmalarla öğrencilerin TÜBİTAK ve TEKNOFEST’e katılım oranları her geçen dönem artarken, bu kapsamda gerçekleştirilen yarışmalarda elde edilen başarılar göz dolduruyor.

GELECEĞE BIRAKILACAK EN DEĞERLİ MİRAS’IMIZ ÇOCUKLARIMIZ…

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen bir başka örnek proje ise MİRAS Projesi… “Geleceğe bırakılacak en değerli MİRAS’ımız çocuklarımız” sloganı ile öğrencilerin akademik başarısını artırmaya yönelik yürütülen proje kapsamında okul, okul, ders ders, başarı grafiği takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığının politikaları doğrultusunda hayata geçirilen proje kapsamında destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenirken, öğrencilerin başarı seviyelerini ölçmek için belirli aralıklarla izleme ve değerlendirme sınavları da gerçekleştiriliyor.

LGS’ye hazırlık sürecinde 7 ve 8. Sınıf öğrencilerini kapsayan, YKS’ye hazırlık sürecinde ise 11 ve 12. Sınıf öğrencileri kapsayan bir eğitim programının yürütüldüğü proje ile kapsamlı ve detaylı analizlerle öğrencilerin akademik gelişimini destekleyecek çalışmalar gerçekleştiriliyor. Her eğitim döneminde gerçekleştirilen hazırbulunuşluk sınavları ile öğrencilerin mevcut başarı durumları analiz edilirken eğitim sürecinde gerçekleştirilen izleme ve değerlendirme sınavları ile de başarı grafikleri takip ediliyor. Artı ve eksi yönlerin analiz edilmesi ile öğrencilerin gelişim süreçleri desteklenirken, bu çalışmalarla elde edilen başarılardaki yukarı yönlü ivme eğitim camiası ve veliler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

OKUL ESTETİĞİ VE OKUL GÜVENLİĞİ ALANINDAKİ ÇALIŞMALARLA ÖĞRENCİLERİN OKUL İLE BAĞI GÜÇLENDİRİLİRKEN, GÜVENLİKLERİ DE ÖN PLANDA TUTULUYOR

Öğrencilerin okulda bulunmaktan keyif almasını sağlayacak bir yaklaşımla okul bahçelerinin koridorlarının öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak renkli içeriklerle donatmak için okul idarecileri ve öğretmenlerin etkin katılımı ile örnek çalışmalar yürüten İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin sadece sınıfta değil, okulun her alanında eğlenerek ve öğrenerek vakit geçirebileceği bir konsept oluşturuyor. Bu kapsamda okul koridorlarında kütüphaneler oluşturulurken, uygun olan her alan bilimden, sanata çeşitli eğitim görselleri ile bezeniyor.

Öğrencilerin güvenliğini ön planda tutan bir yaklaşımla, okul güvenliği konusunda hassas çalışmalar yürütülürken, okul giriş ve çıkışlarının kontrol altında tutulması, okula öğrenci ve personel dışında gelen kişilerin mutlaka belirli bir denetim içerisinde okula alınması, öğrencilerin veli izni alınarak ve okullarda gerekli altyapı oluşturularak öğle aralarında okulda kalmalarının sağlanması, okul bahçelerinin temizliği gibi konularda okul idarecileri ve öğretmenlerle koordineli bir çalışma yürütüyor. Ayrıca veli-öğretmen görüşmelerinin daha sağlıklı ve planlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için e-randevu modülü oluşturuldu. Veliler, modüle giriş yaparak kendi belirledikleri gün ve saatte randevu kaydı oluşturup, öğretmenlerle görüşme gerçekleştirebiliyor. Öğrencilerin maruz kalabilecekleri olumsuzlukların önüne geçmek için yürütülen çalışmalar, veliler tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

MESLEKİ EĞİTİME KATILIM ARTIYOR

Sivas’ta mesleki eğitimin alanında da örnek çalışmalar yürüttürülürken, sektörel işbirlikleri ile aktif iş gücünde bulunan kişilerin mesleki gelişimlerine de katkı sağlanıyor. Sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün oluşturulması için kapsamlı analizler yapılırken, ihtiyaç duyulan alanlara yönelik mesleki eğitim okullarında yeni alan ve dallar açılması için çalışmalar yürütülüyor. Mesleki eğitim merkezlerinin niteliğinin artırılması için de önemli adımların atıldığı kentte yeni bir mesleki eğitim merkezi açılması için başlatılan çalışmalar da son aşamaya geldi. İkinci mesleki eğitim merkezinin de faaliyete geçmesi ile örgün eğitim dışında kalan vatandaşların mesleki gelişimlerine katkı sağlanması ve nitelikli işgücüne katılımı konusunda önemli bir altyapı oluşturulacak.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.