Tanju Özcan’dan Selim Temurci’ye sert tepki

Tanju Özcan’dan Selim Temurci’ye sert tepki
A+
A-

İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci’nin Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili olarak görev yaparken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile arasında yaşanan polemik, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere yönelik bir canlı yayında gergin anlara neden oldu.

TV100’de gerçekleşen canlı yayına, İYİ Parti GİK Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci, gazeteci Sinan Burhan, ve hukukçu Bışar Özbey katıldı. Program, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmeler içeriyordu.

Gelecek Partisi Milletvekili Selim Temurci’nin CHP listesinden seçilerek göreve geldiği döneme dair Özcan’a yönelik eleştirileri, canlı yayına damgasını vurdu. Temurci, “Şu anda Kemal Bey CHP’nin genel başkanı olsaydı siz Bolu’da Belediye Başkan Adayı olmadan önce CHP’ye dönecek miydiniz, dönebilecek miydiniz? Siz bana bunu söylerken, sizin partinizin genel başkanı 6’lı masada bizlerle görüşürken siz zaten buna karşıydınız.” ifadelerini kullanarak tartışmayı başlattı.

Bu sözlere sert bir şekilde yanıt veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu konuşmaları duyunca baştan beri doğru söylediğimi anladım. Sayın Kılıçdaroğlu da benden helallik istemedi. Çünkü sayın Kılıçdaroğlu’nu kandırmışlar, oturtmuşlar 6’lı masanın başına, ‘Seni cumhurbaşkanı yapalım’ demişler ama hiç de inanmamışlar. Siz CHP’de helal oylarıyla seçilirken, rozet takarken, ben Ankara’ya doğru 40 derecede yürüyüşteydim, biliyorsunuz değil mi?” şeklinde cevap verdi.

Özcan, ayrıca, “Dolayısıyla ben sayın Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını yapmıyorum, yaptığı yanlışları söylüyorum. Bugün de sayın Kılıçdaroğlu’nun yanlış yaptığının en somut delili sayın Milletvekilimizin sözleri. Daha ilk seçimde, oy aldıkları CHP’yi sattılar.” diyerek sert eleştirilerde bulundu.

Yaşanan bu polemik, yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerin yapıldığı programı gölgeleyerek izleyiciler arasında tartışma yarattı. Programda diğer katılımcıların ve izleyicilerin nasıl bir tepki gösterdiği ise belirtilmemiş.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.