Bekara ev vermeyen ev sahibi şimdi yandı!

Bekara ev vermeyen ev sahibi şimdi yandı!
A+
A-

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), bekara ev kiralamak istemeyen bir ev sahibine yönelik ayrımcılık suçlamasıyla harekete geçti. Kurumun verdiği karara göre, bu ev sahibine 5 bin 958 lira idari para cezası uygulandı.

Ankara’da yaşayan B.C.H, bir internet sitesinde gördüğü kiralık ev ilanıyla ilgilenirken, ev sahibinin bekara kiralamak istemediği yanıtını alınca TİHEK’e başvurdu. Emlakçı aracılığıyla yapılan görüşmelerin ekran görüntüleri, ev sahibinin bekara kiralamak istemediğine dair kanıt niteliğindeydi. Emlakçı ise sadece kiracı adayı ile ev sahibini bir araya getirdiklerini, kararın ev sahibine ait olduğunu savunarak sorumluluk kabul etmedi.

TİHEK’in kararında, ev sahibinin bekara kiralamama kararının, kişinin medeni haline dayalı bir ayrımcılık olduğu belirtildi. Kanunlar önünde herkesin eşit olduğu vurgusu yapılırken, taşınır ve taşınmazların kiralanması sürecinde medeni hal temelinde ayrımcılık yapılamayacağı hatırlatıldı.

5 BİN 958 LİRA İDARİ PARA CEZASI

Ev sahibine verilen idari para cezasıyla ilgili olarak, TİHEK kararında ev sahibinin, başvurana eşit bir şekilde hizmet sunma hakkını engellediği ve ayrımcılık yasağına aykırı davrandığı ifade edildi.

Başvuruyu karara bağlayan TİHEK, ev sahibine “ayrımcılık yasağını” ihlal ettiği gerekçesiyle 5 bin 958 lira idari para cezası verdi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.