Emekli ikramiyesine bir zam daha

Emekli ikramiyesine bir zam daha
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyenin yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.

Emekliler 2024’te toplam 6 bin TL bayram ikramiyesi alacak.

Ancak yüzde 50’lik artış beklentileri karşılamış değil.

ekonomim.com’daki habere göre Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, enflasyona atıf yaparak 2018’de verilen 1000 TL’lik bayram ikramiyesiyle küçükbaş kurbanlık alan emeklinin 2024 yılında sadece 4,5 kilogram et alabildiğini ifade etti.

ANKA Ekonomi Koordinatörü Erdal Sağlam da, haftalık ekonomi değerlendirmesinde 3 bin TL’ye yükseltilen emekli bayram ikramiyesiyle ilgili yeni zam öngörüsünde bulundu.

Ekonomist Sağlam, 2018’den bu yana uygulanan bayram ikramiyesiyle ilgili tahminini paylaştı. Sağlam, 3 bin TL’ye çıkarılan ve Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen emekli ikramiyesinin artırılabileceğini ifade etti.

Erdal Sağlam, yılbaşında emekli maaş zamlarının artırılması örneğinde olduğu gibi bayram ikramiyelerinin de ödeme günü yaklaştığında artırılabileceğini belirtti. Sağlam’ın değerlendirmesi şöyle:

Seçim öncesi emeklilere verilecek ikramiye miktarının 3 bin TL olarak belirlenmesi, bu kez siyasi otoritenin daha dikkatli davrandığı biçiminde yorumlandı.  Tabii ki 3 bin TL’lik ikramiyenin, yılbaşı maaş zamlarında olduğu gibi, ödeme günü yaklaştığında seçmen memnuniyeti açısından artırılması gündeme gelebilir.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.