Polat çiftinin el koyulan şirketlerinin akıbeti belli oldu

Polat çiftinin el koyulan şirketlerinin akıbeti belli oldu
A+
A-

Kara para aklama iddialarıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişinin el konulan malvarlıklarının akıbetinin yanıtı yeni yargı paketinde. Kayyumla yönetilecek işletmeler, TMSF tarafından satışa çıkarılabilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yeni yargı paketinde, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile aralarında Dilan ve Engin Polat çiftinin de yer aldığı sosyal medya fenomenlerinin el konulan şirketlerinin nasıl yönetileceği ve satışına ilişkin düzenlemeler bulunuyor.

5 YIL SÜRE İLE KAYYUM ATANACAK

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, TMSF tarafından bu şirketlere 5 yıl süre ile kayyum atanacak. Bu işletmeler, TMSF tarafından satışa çıkarılabilecek. Öte yandan elde edilen gelirden varsa önceden kalan borçlar ödenecek. Kalan para ise kamu bankalarına aktarılacak.

HUKUKÇULARIN BEKLENTİSİ: YARGILAMA OLMAYACAK

Ayrıca yeni yargı paketi, sosyal medyadan yapılan hakaret suçlarında da bir değişikliği kapsıyor. Buna göre, hakaret dosyalarında uzlaşma şartı aranmayacak.

Hukukçular “Hakaret suçlarının ön ödeme kapsamına alınması düşünülüyor. Yani, para cezası ödenecek ve yargılama olmayacak” diyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.