Kimliksiz kargo teslimatına büyük ceza!

Kimliksiz kargo teslimatına büyük ceza!
A+
A-

Bolu’da yaşanan bir olayda, internet üzerinden satışı yapılan cep telefonunun kimliksiz teslimat sonucu kaybolması nedeniyle kargo şirketi 82 bin TL tazminata mahkum edildi.

Hüseyin T. isimli vatandaş, ocak ayında internet üzerinden ikinci el cep telefonu satışı için ilan verdi. Oktay Ş. isimli kişi ile 55 bin TL’ye anlaşan Hüseyin T. telefonu alıcıya teslim edilmek üzere kargoladı.

Ancak Oktay Ş.’nin arkadaşı telefonu teslim almadığını belirtti. Güvenlik kamera kayıtlarından teslimatın kimlik sormadan yapıldığı ortaya çıktı.

TALEBİ REDDEDİLİNCE DAVA AÇTI
Hüseyin T. Oktay Ş. hakkında dolandırıldığını belirterek suç duyurusunda bulurken, kargo şirketinden de zararının tanzim edilmesini talep etti. Talebi reddedilince Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyetin başvuruyu reddetmesi üzerine Hüseyin T. Bolu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı.

MAHKEME KARGO ŞİRLETİNİ “AĞIR KUSURLU” BULDU
Mahkeme, kargo şirketinin “ağır kusurlu” olduğuna karar verdi ve akıllı telefonun rayiç bedeli, yasal faiz ve mahkeme masrafları ile birlikte 82 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Kargo şirketi, mahkeme kararı doğrultusunda Hüseyin T’ye ödemeyi yaptı.

Bu olay, kargo şirketinin kimliksiz teslimat yapma risklerini ve tüketicilerin bu tür durumlarda haklarını korumaları gerektiği bir kez daha göstermiş oldu.

Avukat Ahmet Fırat Burkucu, kargo şirketlerinin Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre kimlik sorma zorunluluğu olduğunu, fakat uygulamada buna uyulmadığını belirtti.

Yetkililer, vatandaşları sık sık internet üzerinden alışveriş yaparken ve kargo teslimatı alırken dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.