Reisi’nin ölümü sonrası İran’da sular durulmuyor!

Gazeteci Ahmet Tezcan, 24 TV’de yayınlanan ‘Açık Görüş’ programında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin ölümüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Reisi’nin ölümü sonrası İran’da sular durulmuyor!
A+
A-

24 TV‘de Gazeteci Murat Çiçek‘in sunduğu “Açık Görüş” programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanlarından Gazeteci Ahmet Tezcan, İran’da yaşanan helikopter kazası hakkında önemli bilgiler paylaştı. 

NÜKLEER FÜZE ÜRETTİN BİR HELİKOPTER ÜRETEMEDİN Mİ?

Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümünün şüphelerle dolu olduğunu belirten Tezcan, “İran eski Dışişleri Bakanı Amerika’yı suçluyor ama bu suçlama ambargodan dolayı. ‘Siz bize ambargo uyguladınız, eski helikopterle uçak zorunda kaldık’ falan diye ABD’yi suçluyorlar. İyi de Rusya’dan alamıyor musunuz? O kadar nükleer füze üretiyorsun. Şimdiye kadar bir helikopter üretemedin mi?” ifadelerini kullandı.

“İRAN’DA 3 TANE ORDU VAR”

İran’ı ziyaret etmeden orayı anlayabilmenin çok zor olduğunun altını çizen Tezcan, “Dışarıdan İran tahlili yapmak hakikaten çok zor. İran’daki büyük yabancı yatırımcılardan bir arkadaşım ‘burada üç tane ordu var’ dedi. Rafsancani’ye (Eski İran Cumhurbaşkanı) ait ordu olduğundan bahsetti. Onun finanse ettiği bir ordu.” şeklinde konuştu.HAMANEY’İN OĞLUNUN GÖZÜ REİSİ’NİN KOLTUĞUNDA!

Hamaney’in oğlunun Reisi’nin yerinde gözü olduğunu söyleyen Tezcan sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:Bir Hamaney hanedanlığı oluşturulmasından bahsediliyor. Reisi’nin ölümü İsrail’in yaptığı bir sürpriz mi, onu da bilmiyoruz.

Çok karışık bir durum var ortada. İran’da her şey serbest. Adam öldürmek bile para karşılığında serbest kalabileceğiniz mesele ama rejimle alakalı siyasi bir şey yaptığınız zaman sonucu doğrudan idama giden bir şey. Halkın bu tür meseleleri çok konuşacağını düşünmek bence abes.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.