Bu meslek grubundakiler dikkat!

Bu meslek grubundakiler dikkat!
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in duyurduğu yeni vergi paketi için AK Parti’de çalışma başlatıldı. Yeni vergi paketine göre doktor, mühendis, diş hekimi ve bazı serbest meslek gruplarından önce vergi alınacak sonra beyanname verilecek. Mahsuplaşma ise vergi dönemi sonunda gerçekleştirilecek.

Vergide adaletin sağlanması ve dolaylı vergilerin genel vergi gelirlerinin içindeki payının azaltılması amacıyla hazırlıkları yapılan yeni vergi paketinde, özellikle kazancı ile ödediği vergi arasında uyumsuzluk olanlara yönelik düzenlemeler yer alacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in duyurduğu yeni vergi paketi için çalışmalar sürerken detaylar da ortaya çıkıyor. Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre doktor, mühendis, diş hekimi veya bazı serbest meslek gruplarına peşin vergi uygulaması gelecek. AK Parti kurmayları düzenlemeyi şöyle anlattı:

“Bazı meslekleri yapanlara bakıyorsunuz, gayet lüks bir yaşamı var, son model arabalar veya lüks yaşam. Bunlara sahip olmak, iyi kazancı gerektirir. Ama ödediği vergiye bakıyorsunuz kazancı ile arasında bir uyum yok. Hatta, hiç kazanmıyormuş gibi vergi ödemeyenler bile var. Bunun önüne geçmek istiyoruz.

Vergi peşin alınmalı, daha sonra beyannameyi versin istiyoruz. Vergi dönemi sonunda mahsuplaşma olacak. Bu yöntem vergi kaçırmanın önüne geçer. Çünkü, hiç kimse vergi incelemesine tabi olmak istemez. Beyan edilen matrah, alınan vergiden daha düşük gösterilse, bilirler ki incelemeye tabi tutulurlar.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.