Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken açıklama!
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Kampı’nda konuştu. Erdoğan’ın “Filistin’in yanındayız. Hiçbir baskı bunu değiştirmeyecek. Varsın birileri rahatsız olsun, İsrail’e şirinlik yapsın. Biz kardeşlerimizin nasıl zorlu mücadele verdiklerini iyi biliyoruz. Hamas aynı zamanda Anadolu’yu savunuyor.” açıklaması dikkat çekti.

AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Kampı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde, Filistin’den, yeni anayasaya, yeni eğitim modelinden muhalefete bir çok konu vardı. ‘Filistin’in yanındayız’ diyen Erdoğan’ın ‘Filistin’i tanıyan ülke sayısı 147’e çıktı. Soykırım şebekesinin biran önce durdurulması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Hamas aynı zamanda Anadolu’yu savunuyor’ açıklaması dikkat çekti.

Muhalefete de yeni anaysa çağrısında bulunan Erdoğan bu durumun siyasi bir bilek güneşi haline getirilmesini doğru bulmadığını belirterek ‘uzlaşıya hazırız’ dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

‘HAMAS AYNI ZAMANDA ANADOLU’YU SAVUNUYOR’

-Türkiye olarak bu katliama her yerde itiraz ediyoruz. Filistin’in yanındayız. Hiçbir baskı bunu değiştirmeyecek. Varsın birileri rahatsız olsun, İsrail’e şirinlik yapsın. Biz kardeşlerimizin nasıl zorlu mücadele verdiklerini iyi biliyoruz. Hamas aynı zamanda Anadolu’yu savunuyor.

-Netanyahu’ya artık “bir dur” denmelidir. Sınanan Müslümanlığımız ile birlikte insanlığımızdır. Her türlü bedeli göze alarak yaptıklarımız bunun içindir.

-Filistin’i tanıyan ülke sayısı 147’e çıktı. Soykırım şebekesinin biran önce durdurulması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.

YENİ ANAYASA

-Yönümüz demokrasiye dönüktür. Yeni ve sivil anayasanın bunun lokomotifi olacağına inanıyoruz.

-Biz yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya hazırız. Bu meselenin siyasi bir bilek güneşi haline getirilmesini doğru bulmuyoruz. Diyoruz ki oturalım, konuşalım, el ele verelim en geniş şekilde bu ülkeyi darbe anayasası ayıbından kurtaralım.

‘MUHALEFETTEN BEKLENTİMİZ…’

-Muhalefetten beklentimiz görüşlerini, önerilerini ortaya koymalarıdır. Hak ve özgürlükleri genişletirken güvenliğimizden taviz veremeyiz.

-Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör üreten bataklıklar kurutulmadan Türkiye kendini güvende hissedemez. Kandildekilerin siyaset yapmasına izin vermeyiz.

-Dün seçim gündemini geride bırakılması gerektiğini söyledim. Siyaset ülkeye ve millete hizmet için kararlılıkla çözüm üretmen için yapılır. AK Parti olarak milletin vaktini eski meselelerle almak istemiyoruz. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Millete umut aşılamamız lazım.

‘YOL VE YÖNTEMLERİMİZ FARKLI OLSA DA…’

-Bu ittifak yoluna güçlenerek devam edecektir. Şüpheniz olmasın. Her alanda itibar sahibi olan Türkiye’yi biz hayal ediyoruz. Bu hayalin adı ‘Büyük ve güçlü bir Türkiye’dir’

-Tayyip Erdoğan olarak umut ediyorum ki bu sadece bizim ülkümüz değildir. Yol ve yöntemlerimiz farklı olsa da muhalefetin de aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Bunun için yumuşama ile birlikte siyasi partiler arasındaki kesişim alanının büyümesini kıymetli buluyorum.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ

-Türkiye Yüzyılı maarif modelimizi hayata geçiriyoruz. Bazı marjinal grupların modele dair eleştirileri ideolojiktir.

-1-2 Temmuz’da belediye başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Gereksiz tartışmaların içine girmeyeceğiz.

‘ENFLASYON SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ’

-Ekonomide OVP’nin neticelerini almaya başladık. 2024 yılının ilk çeyrek büyüme rakamlarıyla birlikte programa olan güvenimiz daha da perçinlendi. Enflasyon sorununu mutlaka çözeceğiz. Tek haneli enflasyon oranlarını inşallah yakalayacağız. Geçmişte başardık, inşallah tekrar başaracağız.

-Biz bugünlere sadece milletimizle geldik. Kurduğumuz sağlam gönül köprüleriyle geldik. Kimse bizim önümüzü kesemez. Allah korusun bunları yitirirsek hiçbir şey bize fayda sağlamaz. Nice darbe girişimini bu sayede aştık. Bundan sonra da daha fazla gönül kazanmak için gayret göstereceğiz. Milletimizin beklentilerine kulak tıkamak bize yakışmaz.

-Eksiklerimizi tamamlayacağız. Hiçbir meseleyi görmezden gelemeyeceğiz. Milletin sıkıntılarının çözüm adresi olacağız.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.