Kurban Bayramında köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Kurban Bayramında köprü ve otoyollar ücretsiz olacak
A+
A-

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Milyonlarca vatandaş Kurban Bayramının 9 gün olarak uzatılmasının ardından soluğu memleket ve tatil beldelerinde almak için yola çıkmaya hazırlanıyor. Akıllarında ise yolculuk öncesinde köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağı sorusu vardı. Bu sorunun yanıtı belli oldu.

Öyle ki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

O YOLLARDAN GEÇİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK

Söz konusu karara göre  KGM sorumluluğundaki tüm otoyol ve köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 15 Haziran Cumartesi (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) saat 00.00’dan başlayarak, 24 Haziran Pazartesi saat 07.00’ye kadar ücretsiz kullanılabilecek. Ancak karar  yap-işlet-devret projelerini kapsamayacak.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK

Öte yandan Kurban Bayramı’nda şehir içi seyahatleriniz için de güzel bir haberimiz var! Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ile belediyelerce yürütülen tüm toplu taşıma hizmetlerinden 16 Haziran Pazar saat 00.00’dan (cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece) 19 Haziran Çarşamba gün sonuna kadar (Kurban Bayramı süresince) ücretsiz olacak.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.