Ayşe Ateş’ten Bahçeli’ye duruşma yanıtı!

Ayşe Ateş’ten Bahçeli’ye duruşma yanıtı!
A+
A-

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin duruşma açıklamasına yanıt verdi: “Şimdiye kadar korudular, gelsinler korumaya devam etsinler.” Ayşe Ateş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret ederek davaya destek istedi. Babacan, “Bu mücadele Türkiye için yeni bir dönemin kapısını aralayabilir,” dedi.

Ankara’da suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Sinan Ateş cinayetinin 1 Temmuz’da yapılacak duruşmasında “MHP’nin hazır bulunacağına” ilişkin açıklamasına yanıt verdi.

Ateş, “Devlet Bahçeli bence de olmalı. Burada yargılananların neredeyse hepsi MHP’li ve Ülkü Ocakları mensubu. Şimdiye kadar korudular, gelsinler korumaya devam etsinler” dedi.

Ayşe Ateş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. DEVA Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Ayşe Ateş, Babacan’ı 1 Temmuz’daki Sinan Ateş cinayeti davasının duruşmasına davet etti.

ALİ BABACAN’IN DEĞERLENDİRMELERİ

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Ali Babacan, “Bugün Ayşe Hanım ile detaylı bir değerlendirme yaptık. Ailecek çok zor bir süreç yaşıyorlar, ancak bu sadece bir ailenin mücadelesi değil, tüm Türkiye’nin hukuk devleti olup olmadığının da bir sınavı” dedi. Babacan, hukukun her şeyin temeli olduğunu vurgulayarak, “Sağlam bir hukuk temeli olmayan bir devletin devamlılığı her zaman sorgulanır” ifadelerini kullandı.

Babacan, Ayşe Ateş’in verdiği mücadelenin sadece bir hak mücadelesi olmadığını, aynı zamanda tüm Türkiye için önemli bir hukuk mücadelesi olduğunu belirtti. “Bu mücadele, umarız ki Türkiye’de yeni bir dönemin kapısını aralar ve bundan sonra benzer trajedilerin yaşanmasının önüne geçer” dedi.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Babacan, “Siyasi açıdan da ciddi problemler yaşıyoruz. Ancak, her zorluğun sonunda bir rahatlama gelir. Bu rahatlamayı sağlamak için hep birlikte çalışmamız, çabalamamız ve gayret göstermemiz gerekiyor” dedi. Babacan, Ayşe Ateş ve ailesinin mücadelesinde yanlarında olacaklarını, her türlü hukuki desteği sağlayacaklarını söyledi.

Son olarak, Babacan, “Haklı her zaman güçlüdür. Haksız olanlar korksun” diyerek Ayşe Ateş’in mücadelesine desteğini bir kez daha vurguladı.

“GELSİNLER KORUMAYA DEVAM ETSİNLER”

Bir gazetecinin, Devlet Bahçeli’nin Sinan Ateş cinayeti davasının duruşmasında MHP’nin mutlaka hazır bulunacağı şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Ayşe Ateş, “Devlet Bahçeli bence de olmalı. Burada yargılananların neredeyse hepsi MHP’li ve Ülkü Ocakları mensubu. Şimdiye kadar korudular, gelsinler korumaya devam etsinler. O kadar uğraştılar yani” dedi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.