Bayram tatilinde hava durumu nasıl olacak?

Bayram tatilinde hava durumu nasıl olacak?
A+
A-

Yurt geneli sıcak hava hakim olurken bayramda hava durumu nasıl olacak merak konusu. 9 günlük bayram tatilini fırsata çevirip il dışına çıkacak olan vatandaşlar için hava durumu uyarısı geldi. MGM hava tahmin uzmanı Fevzi Burak Tekin, ülke genelinde bayram boyunca kuvvetli yağışların devam edeceğini söyledi.

Bayramda hava durumu merak ediliyor. Bazı bölgelerde Kurban Bayramı’nın bir bölümü yağışlı geçecek bazı bölgeler ise rüzgarlı hava etkili olacak.

MGM hava tahmin uzmanı Fevzi Burak Tekin, “Cuma günü (bugün) ülkemizin kuzey kesiminde yağışları göreceğiz. Özellikle Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzey batısı ve Batı Karadeniz bölgelerinde yağışlar olacak.” dedi.

BAYRAM’DA HAVA NASIL OLACAK?

Bayramın 1’inci ve 2’inci gününde yağışların devam edeceğini söyleyen Tekin, “Bayramın ilk günü, Cuma ve Cumartesi gününe nazaran daha az yağış göreceğiz. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinin kuzeyinde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Ülkemizin güneyi ve iç batı kesimlerinde ise az bulutlu ve açık bir havanın etkisi altında olacağız.” ifadelerini kullandı.

“BAYRAM YAĞIŞLI GEÇECEK”

Bayramın son günlerinde hava tahminlerini aktaran Tekin, “Yağışlar kuzey doğu kesimlerinde kendisini göstermeye devam edecek. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağışları göreceğiz. Bayramın üçüncü günü Artvin, Kars, Ardahan çevreleri ile Uşak, Denizli çevrelerinde de yağışları görmek mümkün olacak. Bayramın son gününde ise Artvin, Kars, Ardahan hattı ile Uşak, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar’da yağışlarını görmek mümkün.” dedi.

“TEDBİRLİ OLMAKTA FAYDA VAR”

Yağışların tüm ülke genelinde şiddetle devam edeceğini aktaran Tekin, “Cuma günü akşam saatlerine kadar yağışlar kuvvetli olacak. Yarına kadar Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış hakim olacak. Yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalarla karşı karşıya kalabiliriz. Tedbirli olmakta fayda var.” ifadelerini kullandı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.